Afrika OnlyCanada Only

10 do’s en don’t’s in San Diego, Californië

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Naar Californië? Dan mag je natúúrlijk San Francisco en Los Angeles niet overslaan. Tip van ons? Laat ook San Diego niet links liggen. Deze zuidelijke stad wordt relatief vaak genegeerd en dat is volledig onterecht. Sterker nog: San Diego is een van de leukste steden in het Amerikaanse zuidwesten.

Mocht de stad al op je planning staan, dan kun je het volgende wél en niet overslaan.

1.    DOEN: EEN BUSTOUR

De Old Town Trolley brengt je in razendsnel tempo van hot spot A naar must-see B en is daarmee dé manier om alle highlights van San Diego zo snel mogelijk te zien.

2.    NIET DOEN: NAAR DE SUPERMARKT

Normaal gesproken moedigen we iedereen aan om uren door te brengen in de Walmart, maar in San Diego ligt dat iets anders. De stad staat namelijk bekend om haar farmer markets waar je alles wat je nodig haalt vers kunt afhalen. Je vindt de wekelijkse markten onder meer in Little Italy, Hillcrest, La Jolla en Pacific Beach.


3.    DOEN: NAAR EAST VILLAGE

The Gaslamp Quarter staat bekend om haar fantastische bars, restaurants en winkels, maar dat gaat enigszins ten koste van een andere, uiterst sfeervolle wijk in Downtown San Diego. East Village is de thuisbasis voor het stadion Petco Park, veel eetgelegenheden en bovendien het vertrekpunt voor verschillende cruises door de haven.

4.    NIET DOEN: SEAPORT VILLAGE

Oud, toeristisch en hoognodig aan een renovatie toe. Seaport Village was in de jaren ’80 een echte must-see, maar dat ligt tegenwoordig ietsje anders.


5.    DOEN: FIETSEN

Voor een grote stad is San Diego opvallend geschikt voor fietsers. Huur daarom een fiets en rij richting Coronado, Mission of andere stranden. En een fietstocht door Balboa Park is ook niet verkeerd!

6.    NIET DOEN: DE VOLLE MEP BETALEN VOOR ATTRACTIEPARKEN

Waarom niet? Omdat vrijwel alle attractieparken in San Diego kortingscoupons hebben die op hun websites én in brochures in hotels worden aangeboden.


7.    DOEN: BALBOA PARK BEZOEKEN

Balboa Park is één grote verzameling aan interessante musea en bovendien het thuisfront voor de wereldberoemde San Diego Zoo. Wat je ook niet mag overslaan, is een show in het Old Globe Theater.

8.    NIET DOEN: NAAR SAN DIEGO TIJDENS COMIC-CON

Tijdens Comic-Con, tussen 19 en 23 juli 2017, zijn de prijzen voor hotelkamers veel hoger dan normaal. Trouwens, tijdens dit immens populaire evenement is het sowieso lastig een hotel te vinden.


9.    DOEN: DE ZONSONDERGANG BEKIJKEN

Een bezoek aan San Diego is niet compleet zónder een zonsondergang gezien te hebben. Waar dit het beste kan? We suggereren: Mount Soledad in La Jolla, Torrey Pines State Beach of Sunset Cliffs in Point Loma.

10.    NIET DOEN: TÉ LANG OP ÉÉN PLEK BLIJVEN

Zelfs niet op het strand. Daar is San Diego gewoon té veelzijdig voor.