Afrika OnlyCanada Only

10 problemen die je krijgt wanneer je met een vriendengroep naar Amerika wilt

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Je spreekt met elkaar af omdat één iemand met het doldwaze idee is gekomen een reis naar de VS te doen. Vaak is dit een te ambitieus plan waar nog het nodige aan veranderd moet worden.

2.    Het blijkt onmogelijk te zijn om een geschikte periode te vinden. Persoon A moet dan werken, persoon B heeft een cursus keramische potten bakken, persoon C vindt de tickets op dat moment te duur en persoon D weigert om een reden die geen enkele andere vriend begrijpt.

3.    Uiteindelijk zijn jullie zover dat de reis geboekt kan worden. Inmiddels zijn er minstens twee oorspronkelijke reisdeelnemers afgehaakt en vervangen door anderen.

4.    De reis wordt betaald, maar voor het zover is wordt er éérst overlegd wie het complete bedrag voor gaat schieten. Niemand beschikt namelijk over zo'n hoge limiet op zijn of haar creditcard.

5.    Uiteindelijk vind je een geschikte betaalmethode, maar is minstens één persoon te laat met het terug betalen van het verschuldigde bedrag.

6.    Jullie maken een WhatsApp-groep waarin het de bedoeling is 'vakantiezaken' te bespreken, maar het merendeel van de berichten bestaat uit emoticons of foute grappen.

7.    Minstens één groepslid maakt zich zorgen over iets dat toch niet helemaal geregeld is. Zijn dit tickets nu écht al binnen?

8.    Wéér iemand anders lijkt zich juist nergens zorgen om te maken. Heeft hij of zij er eigenlijk wel zin in?

9.    De gespreksonderwerpen gaan voornamelijk over randzaken, zoals wie er snurkt en wie er in staat is de hele groep de Grand Canyon in te rijden.

10.    Op werkelijk het allerlaatste moment wordt er gevraagd wie nou die reisstekker mee heeft genomen. Dit blijkt iedereen te zijn vergeten.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina's en volledig reclamevrij.