Canada Only

10 redenen waarom Nevada indrukwekkender is dan Californië

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Californië telt 236 inwoners per vierkante mijl. Da's in principe niet veel – in Nederland ligt dit aantal boven de vijfhonderd. Maar in Nevada heb je toch nét iets meer rust: op éen vierkante mijl wonen gemiddeld 24 Amerikanen.

2.    Californië mag dan bekend staan om haar hoge bergtoppen, maar eigenlijk heeft Nevada er meer: 172 exemplaren.

3.    Warmwaterbronnen zijn perfect voor reizigers die willen bijkomen van een intensieve dag in de natuur. Wat dat betreft ben je in Nevada beter af: hier vind je er 312. Toegegeven – Cali doet het mer 304 hot springs ook niet slecht.

4.    De bijnaam The Golden State hoort bij Californië, maar eigenlijk is Nevada de rechtmatige eigenaar. In The Silver State, zoals Nevada opvallend genoeg wordt genoemd, is de goudindustrie met een productie van 175 ton per jaar, véél groter dan die van de buren.

5.    Fan van ghost towns? Dan moet je sowieso naar Nevada. Cali heeft er 335, maar het aantal spookstadjes rijst in NV pas écht de pan uit: 537.

6.    Mocht je van paarden houden – Nevada heeft welgeteld 27.599 wilde paarden. We hebben ze allemaal geteld: Californië komt tot een schamele 4.395.

7.    Ook voor trouwerijen moet je in Nevada zijn. Waar? In Vegas, natuurlijk. De gokstad voltrekt 114.000 huwelijken per jaar. Wat doen die 63.000 bruiloften in L.A. er dan nog toe?

8.    Coachella is een van de bekendste en populairste festivals ter wereld. In Californië, inderdaad. Er is één festival nog populairder: Burning Man. En dat wordt toch écht in Nevada gehouden.

9.    Nevada is goedkoper in het levensonderhoud. Zo ligt de gemiddelde waarde van een huis in Cali op 458.000 dollar. In Nevada leg je ongeveer 254.200 dollar neer voor een doorsnee woning. En die ghost towns zijn helemaal goedkoop!

10.    Californië heeft vier steden waar volgens de statistieken bovengemiddeld veel files voorkomen. Nevada heeft er geeneens. Zélfs Vegas is wat dat betreft relatief rustig.


Foto: Travel Nevada/Ryan Jerz