Afrika OnlyCanada Only

Zoek

10 regels waar iedere Disney-medewerker zich aan moet houden

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    De leeftijdslimiet. Wil je de rol van een Disney-prinses vertolken? Dan doe je er goed aan tussen de achttien en de 23 jaar oud te zijn, maar in ieder geval niet ouder dan 27.

2.    Overigens is er sowieso weinig sprake van democratie: je werkt in de rol die je krijgt toegewezen. Dus als jij de ondankbare taak krijgt om in een Baloo-pak te stappen, dan heb je dat maar te doen.

3.    Weiger nóóit foto's of handtekeningen.

4.    Lach. Altijd en overal.

5.    Hou je aan de voorgeschreven codetaal voor kleine ongelukjes. Een overgevend kind wordt, volgens onze bronnen, in Disney-taal omschreven als een 'Code V' of een 'Protein Spill'.

6.    Volgens diezelfde bronnen bestaat er óók een code voor gasten die, jawel, as van overledenen proberen uit te strooien in een van de pretparken. Dit moet worden gemeld met een 'White Powder Alert'.

7.    Wijs met twee vingers óf een hele hand. Disney houdt rekening met culturen waarin wijzen met één vinger onbeleefd is.

8.    Kom nóóit buiten het gebied waar jouw karakter thuishoort. Disney wil bijvoorbeeld géén prinsessen in Adventureland. Om dit te garanderen heeft Magic Kingdom een compleet ondergronds gangenstelsel aangelegd, zodat werknemers zich geruisloos van A naar B kunnen verplaatsen.

9.    Zie je een beroemdheid? Vraag hem of haar nóóit om een handtekening.

10.    Voor vrouwelijke werknemers: draag géén nagellak. Althans, niet in felle kleuren.


Foto: Disney Parks/Kent Philips
 


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina's en volledig reclamevrij.