Afrika OnlyCanada Only

10 vliegtuigfeiten waardoor je nóóit meer wilt vliegen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Reizen per vliegtuig was niet eerder zó onaangenaam…

door Boy Tijbosch


10.    De toiletten kunnen op slot. Vanaf de buitenkant, welteverstaan.


9.    Verontrustend: zo'n vijftig procent van de piloten heeft aangegeven wel eens in slaap te zijn gesukkeld tijdens het werk.


8.    Nóg erger: één derde van dit percentage kwam tijdens het wakker worden tot de ontdekking dat de co-piloot óók sliep.


7.    Lekker warm, zo'n dekentje? Niemand wast ze!


6.    Je hoopt ze nóóit te hoeven gebruiken, die zuurstofmaskers. Maar mócht het zover komen, dan is het toch erg handig. Voor twintig minuten, althans. Daarna heb je een probleem, want dan werken ze niet meer.


5.    Vliegtuigen worden regelmatig geraakt door onweer. Boem.


4.    Bij sommige maatschappijen heeft het cabinepersoneel opdracht gevaar bóven de oceaan niet te melden aan de passagiers.


3.    De strakke vluchtschema's ruimen géén tijd in voor grondige schoonmaakactiviteiten. Gevolg: 60 procent van de opklaptafeltjes bevat bacterien.


2.    Kopje water drinken, afkomstig uit de kraan in het toilet? Doe maar niet. We laten het aan je voorstelling over waar dit vandaan komt.


1.    Slaap je ook zo lekker met dat gedimde licht in de cabine? Daar is het in ieder geval niet voor bedoeld. 't Is de bedoeling dat je ogen aan de duisternis zijn gewend voor het geval je direct na het wakker worden moet evacueren.