Canada Only

11 vreemde feiten over verschillende Amerikaanse steden

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Geheimen uit Las Vegas, New Orleans, Denver en méér.

door Boy Tijbosch

1. ALBUQUERQUE, NEW MEXICO

Albuquerque was ooit het toneel van een bijzonder ontslag bij de lokale politie. Twee agenten kregen de zak omdat zij donuts haalden per helikopter.


2. ATLANTA, GEORGIA

Atlanta heeft een Church Of Beyoncé, waar niet God, maar popzangeres Beyoncé wordt aanbeden. Het heilige boek? De Beyble.


3. CHARLOTTE, NORTH CAROLINA

Charlotte is host voor een jaarlijkse hardloopwedstrijd waarbij mensen tijdens het rennen een doos donuts moeten verorberen.


4. COLUMBUS, OHIO

Een vrouw uit Columbus werd in 2014 opgepakt doordat ze de politie vriendelijk verzocht om een Wanted-poster van Facebook te halen – haar eigen Wanted-poster. Niet zo handig…


5. DENVER, COLORADO

Nederland heeft kilometerpaaltjes, Amerika gebruikt Mile Markers. Marker 420 bestaat niet meer in Denver: de stad heeft dit bord vervangen door een exemplaar met het getal 419,999. Waarom? 4/20 is een feestdag voor gebruikers van cannabis en zij bleven het bord maar stelen.


6. DENVER, COLORADO

Méér Denver: je mag hier geen kleding dragen waarop de nummers 13, 14, 18, 31, 41 en 81 groot staan afgebeeld. Dit wordt geassocieerd met gangs.


7. LAS VEGAS, NEVADA

The Strip ligt eigenlijk helemaal niet in Las Vegas, maar in een stad die we Paradise noemen.


8. MEMPHIS, TENNESSEE

Wanneer we de wet letterlijk nemen, betekent dit dat het in Memphis illegaal is voor een vrouw om een auto te besturen. Tenzij er een man voor of naast loopt en andere weggebruikers waarschuwt door te zwaaien met een rode vlag.


9. NEW ORLEANS, LOUISIANA

Het is gebruikelijk voor hoteleigenaars in New Orleans om de palen waaraan de karakteristieke balkons zijn bevestigd tijdens feestdagen in te smeren met vet. Op die manier klimmen er geen dronken mensen in.


10. TULSA, OKLAHOMA

Tulsa staat bekend om een van de meest opmerkelijke arrestaties ooit: een vrouw werd opgepakt toen ze in haar lokale Walmart probeerde een drugslab te bouwen.


11. WASHINGTON, DC

Niemand weet wie de brandslang heeft uitgevonden. Het patent hierop lag in een kantoor in Washington, DC en dit pand is, inderdaad, afgebrand.