Afrika OnlyCanada Only

15 dingen die je zeker nog niet wist over Orlando, Florida

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Goed, Orlando is qua muziekaanbod misschien géén Nashville of Memphis. Maar toch komen er een aantal wereldberoemde acts uit deze stad. NSYNC, de Backstreet Boys, Matchbox Twenty: de latere idolen begonnen hun loopbaan in Centraal Florida.


2.    Heb jij als Orlando-reiziger ook altijd het idee dat er zo vreselijk veel keus is op het gebied van eten? Dat kan wel eens kloppen. Orlando heeft zoveel restaurants dat het je vijf jaar kost om ze allemaal te proberen. En dat is berekend aan de hand van drie verschillende maaltijden per dag!


3.     De Citrus Bowl is Orlando’s grootste stadion en thuis voor de voetbalclub Orlando City. Wist je dat het Nederlands Elftal hier óók heeft gespeeld – en verloren? Dit gebeurde tijdens de groepsfase van het WK 1994.


4.    Orlando pronkt vaak met haar immense productie van sinaasappels, maar in de werkelijkheid valt dat behoorlijk mee. De stad staat negentiende in het nationaal klassement sinaasappelproductie.Foto: Universal Orlando Resort

5.    Ook de namen van enkele county’s binnen de stadsgrenzen zijn door de jaren heen rooskleuriger gemaakt. Het gebied dat we nu kennen als Orange County heette voorheen namelijk Mosquito County.


6.    Fan van de restaurants van Olive Garden en Longhorn Steakhouse? Daar mag je Orlando voor bedanken: beide toko’s zijn hier begonnen.


7.    Daarnaast is Orlando ook deels verantwoordelijk voor het fenomeen ‘doggy bag’, waarbij je jouw maaltijd uit een restaurant mee naar huis mag nemen. Tupperware komt namelijk ook uit deze stad.


NAAR ORLANDO MET TUI

Wil je naar Disney World? Geïnteresseerd in de Universal Studios? Of wil je een heel ander deel van Florida verkennen? Hoe dan ook – TUI heeft een groot aanbod reizen naar de Sunshine State. Zij vliegen bovendien zelf ook meermaals per week naar Orlando en Miami. Klik HIER voor méér informatie!


8.    Welke stad de meeste hotelkamers van Amerika heeft? Niet Orlando! Las Vegas staat op de eerste plaats, maar daarna komt de stad uit Florida.


9.    Orlando staat bekend om haar vele waterparken, maar de oorsprong van dit fenomeen komt uit dezelfde plaats. Wet ’N Wild was ten tijde van oprichting ’s werelds eerste waterpark.Foto: Scott Miller

10.    Disney World is immens. Het resort is zó groot dat Manhattan er twee keer in past.Foto: Gene Duncan

11.    Om nóg meer te schermen met de grootte van Disney World: als alle inwoners van San Francisco tegelijkertijd naar de parken zouden komen, kan de capaciteit dit alsnog aan.Foto: Disney Parks/Matt Stroshane

12.    En over Disney gesproken – de populaire parken liggen eigenlijk helemaal niet in Orlando. Je vindt Disney World in Lake Buena Vista, vijftien mijl verderop.


13.    Orlando heet eigenlijk helemaal geen Orlando. De originele naam van de stad is Jernigan.Foto: Universal Orlando Resort

14.    Orlando heeft zóveel bezienswaardigheden dat het de gemiddelde reiziger 67 dagen kost om alles te zien.


15.    Orlando is thuis voor 25.000 vakantievilla’s.


NAAR ORLANDO MET TUI

Wil je naar Disney World? Geïnteresseerd in de Universal Studios? Of wil je een heel ander deel van Florida verkennen? Hoe dan ook – TUI heeft een groot aanbod reizen naar de Sunshine State. Zij vliegen bovendien zelf ook meermaals per week naar Orlando en Miami. Klik HIER voor méér informatie!