Canada Only

15 dingen in Las Vegas die GRATIS zijn!

Las Vegas - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Is Vegas duur? Ja – als je van plan bent om als leek aan te schuiven bij een potje poker is Vegas duur. Buiten dat biedt Sin City de nodige activiteiten waarvoor je geen dollar hoeft uit te geven. Welke activiteiten? Déze!

1.    

Acrobaten kijken

Circus-Circus (dat is – niet geheel verrassend – die enorme circustent) geeft om het halfuur gratis shows, waarbij acrobaten en eenwielers de hoofdrol opeisen. Bijzonder is dat de voorstellingen pal boven de gokautomaten worden uitgevoerd. Vind je het niets – dan kun je gewóón verder gaan met geld verbrassen.

2.    

Een Cirque Du Soleil-show bijwonen

Ja, we weten dat tickets voor Cirque Du Soleil relatief duur zijn. Maar er een alternatief. Ga naar het KA Theatre in MGM Grand. Dit theater biedt geïnteresseerden iedere dinsdag tussen 11:00 en 11:30 de klas om kosteloos achter de schermen te kijken. Handige tip – dachten we zo.

3.    

Chocolade eten

Gratis chocolade eten? Ga dan mee met Ethel M., een beetje de Willy Wonka van Vegas. Hij geeft gratis rondleidingen door zijn chocoladefabriek en deelt daarbij gratis samples uit.

Las Vegas - Unsplash

4.    

Chocolade bekijken

Ja – M&M’s World en Hershey’s Chocolate World zijn winkels en dus moet er voor iedere aankoop worden betaald. Deze twee zaken zijn ook attracties op zich en daarom absoluut een bezoek waard. De toegang is gratis, hoewel het ons onwaarschijnlijk lijkt dat je hier weggaat zonder iets lekkers mee te nemen.

[themify_layout_part slug=”leestips-las-vegas”]

5.    

De kunstliefhebber uithangen

Vegas heeft een indrukwekkende reputatie, maar doorgaans heeft die niets met kunst te maken. Wie tóch komt voor beeldende kunst: ga naar CityCenter en maak gebruik van de gratis tentoonstelling.

6.    

Kristallen aanschouwen

Echte kristallen zien? Dat kan. Het is ten slotte Vegas. Ga naar het Turrell’s Ahob in het Louis Vuttion Maison aan The Strip. Het is gratis, maar je moet er wél een afspraak voor maken.

Las Vegas - Unsplash

7.    

Pawn Stars ontmoeten

Ken je Pawn Stars? Inderdaad – dat televisieprogramma. Die wordt dus opgenomen in Las Vegas. In de Gold And Silver Pawn Shop in Downtown Las Vegas, om precies te zijn. En de toegang tot de winkel is gratis. Het blijft ten slotte een winkel.

8.    

Pannenkoeken eten

Pannenkoeken eten – is dat gratis? Jazeker! De Denny’s op Fremont Street geeft gratis pancakes weg aan iedereen die kort daarvoor gebruik heeft gemaakt van hun eigen Wedding Chapel. Heb je geen trouwplannen? Kom dan gewoon tussen 13:00 en 16:00. Dan eten ten minste de kinderen nog gratis.

9.    

Geluk zoeken

In het resort Cosmopolitan vind je een Lucky Cat. Je weet wel, zo’n gele kat die ook in ieder Chinees restaurant lijkt te staan. De verschillend: dit exemplaar is héél groot en erg vrijgevig. Hier kun je verschillende prijzen winnen, variërend van Fortune Cookies tot gratis overnachtingen in het hotel.

[themify_layout_part slug=”reistips-las-vegas”]

10.    

Fonteinen bekijken

Deze kennen we allemaal – toch? De fonteinshow voor de deur van Bellagio is wereldberoemd en een van de absolute paradepaardjes van The Strip. Oh, en gratis!

11.    

De tuinier uithangen

En over Bellagio gesproken – wist je dat je in de lobby van dit resort een enorme, gratis toegankelijke tuin vindt? 10.000 bloemen, 120 werknemers: hier gaat flink wat zorg in zitten. Absoluut de moeite waard!

12.    

Vissen bestuderen

Een de grootste aquaria ter wereld staat, hoe kan het ook anders, in Las Vegas. Je vindt het exemplaar in The Forum Shops van Caesars Palace. En als je er dan toch bent…

Las Vegas - Unsplash

13.    

Foto’s maken bij DIT bord

Welcome To Fabolous Las Vegas: we kennen de woorden allemaal. Maar wist je dat het beeld is voorzien van zonnepanelen en extra parkeerplaatsen? Handig én milieubewust!

14.    

Bijzondere shows bijwonen

…wip dan ook even langs de Fall Of Atlantis-show. Deze relatief nieuwe voorstelling is gratis en combineert zogenaamde pyrotechniek met bewegende beelden.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

15.    

Vulkanen zien

De vulkaan voor de deur van The Mirage is nog zo’n typische Las Vegas-aandachtstrekker. Sla de uitbarsting niet over – dit is echt zo’n typische must-see.

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]