Canada Only

2,7 miljoen dollar vanwege vallende koffie

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerikanen draaien hun hand niet om voor een rechtszaak meer of minder – helemaal wanneer er een flinke smak geld gepakt kan worden. Zodoende ontstonden de volgende, bizarre rechtszaken. Sommige dingen kunnen écht alleen in de VS…

door Boy Tijbosch

GOEDGELOVIGE DRINKER

Een man uit Michigan zag hoe het biermerk Budweiser een commercial uitzond waarin diverse vrouwen spontaan verliefd werden op pils drinkende mannen. Geïnspireerd hierdoor tikte hij meerdere glazen achterover, maar de vrouwen kwamen maar niet. Hij spande een geding aan tegen Budweiser wegens vals adverteren en eiste 10,000 dollar. Niet geheel verrassend kreeg hij geen cent.


HOT COFFEE

Stella Liebeck uit Albuquerque besloot haar dag te beginnen met een dampende bak koffie van de McDonald’s. Maar tijdens het deponeren van wat suiker in haar troost, viel de complete inhoud over haar benen. Ze claimde brandwonden te hebben opgelopen en klaagde de fastfoodketen aan voor het schenken van té hete pleur. Mét succes: McDonald’s heeft een bedrag moeten betalen dat naar verluidt tussen de 160,000 en de 2,7 miljoen dollar ligt. Allemaal door haar eigen klunzigheid.


LEE RICHES VS. AMERIKA

Lee Riches sleepte vanuit het gevang zo’n beetje half Amerika voor de rechter, op zoek naar die ene financiële klapper. Rapper 50 Cent werd door de zelf weinig muzikale Riches beschuldigd van plagiaat. Honkballer Barry Bonds kreeg het werkelijk idiote verwijt een pot mosterd te hebben gegeven aan Saddam Hussein (?!). En de lijst verdachten gaat door. George W. Bush. George H.W. Bush. Queen Elizabeth. Bill Gates. De Wu-Tang Clan. Google. De paus. En de planeet Pluto.


ORKA-FAN

Daniel Dukes had één droom: zwemmen met een killer whale. En waar kan dat beter dan in Sea World? Dukes verstopte zichzelf na sluitingstijd, nam een aanloop en sprong in het aquarium van orka Tilikum. Die leek weinig zin te hebben in een zwempartij en beet Dukes hartstikke dood. Zijn familie klaagde het pretpark aan vanwege misleiding. Hun argument? De knuffeldieren in de winkels zagen er véél liever uit dat in de werkelijkheid het geval was. Sea World won de zaak omdat bleek dat Dukes stierf aan onderkoeling.


RECHTSZAAK TEGEN JEZELF

Robert Lee Brock had ’t wel gezien in zijn cel, waar hij zat wegens diefstal. Daarom klaagde hij zichzelf aan. Waarvoor? Robert Lee Brock had de mensenrechten van Robert Lee Brock geschonden. Daarom zou Robert Lee Brock nu vijf miljoen dollar aan Robert Lee Brock moeten betalen. Volg je het nog? Robert Lee Brock zélf niet. De rechter verwees hem per direct terug de nor in.