Canada Only

20 dingen die je gedaan moet hebben in het Amerikaanse westen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Geen regio ter wereld spreekt zó tot de verbeelding als het westen van de Verenigde Staten. De kans is groot dat ook jij Bryce Canyon National Park, Monument Valley en San Francisco hebt bezocht – en als dat niet het geval is, wordt het hoog tijd om eens een reis te boeken. 

Anyway: samen met onze vrienden van de Jong Intra Vakanties hebben we déze lijst aan – bij gebrek aan een beter woord – activiteiten opgesteld waarvan wij denken dat je ze in ieder geval op je bucket list moest hebben. Laat je het ons weten als je op 20/20 staat?

1.

Zoeken naar je favoriete acteurs en actrices op de Walk of Fame in Hollywood.

2.

Uitgebreid zonnen op een van de vele stranden in en rondom Los Angeles. Suggesties: Santa Monica en Malibu.

Disneyland de Jong Intra Vakanties - Unsplash

3.

Het allereerste grote pretpark ter wereld en hét voorbeeld voor alle andere Disney-parken bezoeken: het Disneyland Park in Anaheim, Californië.

4.

Een dag doorbrengen in de wereldberoemde Zoo van de, naar onze bescheiden mening, vrij onderschatte stad San Diego.

San Diego Zoo - Unsplash

5.

Een kabelbaanrit maken naar de top van de San Jacinto Mountain. Oh – waar dat kan? In Palm Springs, vlakbij Los Angeles. Dat schijnt trouwens ook de favoriete getaway van beroemd Hollywood te zijn, dus misschien kom je al zwevend nog een bekende tegen.

6.

Road trippen langs Joshua Trees en hoge cactussen in Joshua Tree National Park: een prachtig natuurgebied.

Phoenix de Jong Intra Vakanties - Unsplash

7.

Wandelen door een van de grootste stadsparken ter wereld – en nee, niet Griffith Park in Los Angeles. We doelen namelijk op het exemplaar in Phoenix, welke nog veel groter is.

8.

Een middag shoppen in Scottsdale, Arizona. Tenslotte vind je in de verschillende grote én kleine winkels allerlei snuisterijen uit Amerika’s Wilde Westen, waaronder kleding, handwerk en door Natives vervaardigde sieraden.

Montezuma's Castle - Unsplash

9.

Een bezoek brengen aan een iets alternatievere bestemming: Montezuma’s Castle. Dit is een oud indianendorp gebouwd in een rotswand, langs de Black Canyon Highway. En zeg nu zelf – dat zie je niet iedere dag.

10.

Een ochtend doorbrengen in het Grand Canyon National Park. We zeggen bewust ochtend, zodat je de zonsopgang kunt meemaken.

Monument Valley de Jong Intra Vakanties

11.

Western-films naspelen nabij de rotsblokken en -partijen van Monument Valley – het leefgebied van de Navajo-indianen.

12.

Zwemmen in het felblauwe water van het kunstmatige Lake Powell. De kleur wordt alleen maar mooier in combinatie met de omliggende rode rotsen.

Bryce Canyon National Park - UnsplashBryce Canyon National Park - Unsplash

13.

Lopen over de Navajo Trail in Bryce Canyon National Park, een park dat helemaal vol staat met bizar gevormde rotspartijen.

14.

Picknicken in Zion National Park: nog zo’n toffe bestemming in de staat Utah, vol roodoranje gesteentes, verkoelende rivieren en groene bossen.

Las Vegas de Jong Intra Vakanties - Unsplash

15.

Glitter and glamour ontdekken in Las Vegas, bijvoorbeeld in een van de vele casino’s – of gewoon buiten op The Strip.

16.

Ontdekken wat hitte écht betekent in Death Valley National Park. Tip: ga naar de uitgedroogde zoutvlakte bij Badwater, het laagst gelegen punt van de Verenigde Staten.

Death Valley National Park - Unsplash

17.

Nóg meer warmte voelen bij Zabriskie Point: een van de allermooiste uitzichtpunten in hetzelfde, gortdroge nationale park.

18.

Een rit maken over Tioga Pass nabij Yosemite National Park, volgens velen de allerlaatste road trip van de Verenigde Staten (hoewel – Highway 1…)

Alcatraz de Jong Intra Vakanties

19.

Een bezoek brengen aan Alcatraz, de voormalige gevangenis die absoluut bij dé hoogtepunten van San Francisco hoort.

20.

Lopen door Chinatown: een bonte wijk in San Francisco met de grootste populatie Chinezen buiten China zelf.

Amerika - Unsplash

Naar Amerika

Wil je deze twintig dingen allemaal beleven tijdens één reis? Check dan even het aanbod Amerika-reizen van onze partners van de Jong Intra Vakanties: sinds 1972 specialist in het samenstellen van dit soort vakanties. En je hoeft niet per se een kant-en-klare trip te boeken. De Jong Intra helpt je ook met het zelf samenstellen van je eigen reis. Wel zo handig!

Dit is een gesponsord artikel.