Afrika OnlyCanada Only

Zoek

24 uur in Los Angeles: wat mag ik niet missen?

Los Angeles
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dé places-to-be wanneer je slechts één dag in The City of Angels hebt.

door Boy Tijbosch

Los Angeles is groot. Heel groot. Eigenlijk té groot om onderdeel uit te maken van een rondreis. De stranden van Venice Beach en Santa Monica, de beroemde voorsteden Hollywood en Beverly Hills én de themaparken Disneyland en Universal Studios: je hebt er minstens een week voor nodig om het allemaal te zien.

Mocht je maar één dag in L.A. hebben, dan is het natuurlijk niet zo dat er voor jou geen mogelijkheid bestaat de stad te verkennen. Deze activiteiten kun je allemaal op één dag ondernemen – mits het verkeer een beetje meezit.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

1.    DE WALK OF FAME
Van 07:30 tot 09:30

De Walk Of Fame is wat aan de toeristische kant, maar dat maakt ‘m niet minder indrukwekkend. Zorg dat je er vroeg bent: het liefst om half acht ’s ochtends. Op die manier vermijd je lange files op de Interstate en arriveer je vóór de massa aankomt. Op dit tijdstip kun je redelijk de tijd nemen om alle sterren goed te bekijken.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

2.    CHINESE THEATRE
Van 09:30 tot 10:30

Het Chinese Theater is het decor voor de meest prestigieuze filmpremières. Het gebouw zelf is een plaatje: een landmark binnen de grenzen van The Greater Los Angeles Area. Voor de deur vind je de hand- en voetafdrukken van de grootste acteurs en actrices aller tijden.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

3.    BEVERLY HILLS
Van 11:00 tot 14:00

De tot de verbeelding sprekende wijk Beverly Hills is thuis voor veel filmsterren. Alléén voor filmsterren – eigenlijk. De beste arts van Amerika mag hier niet wonen: deze wijk is bedoeld voor Hollywood-personeel. Die mensen vind je aan het superexclusieve Rodeo Drive en verscholen achter de torenhoge heggen voor de deuren van hun kapitale villa’s. Sla ook Bel-Air niet over: hier wonen alleen de allergrootste namen uit de business.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

4.     GRIFFITH OBSERVATORY
Van 15:00 tot 18:00

Rij na je bezoek aan Beverly Hills via Sunset Boulevard naar het Griffith Observatory. Vanaf deze sterrenwacht heb je een schitterend uitzicht over de metropool Los Angeles. Actief aangelegd? Doe dan een wandeling door het nabijgelegen Griffith Park: een groot natuurgebied hoog in de Californische heuvels.


5.    VENICE BEACH
Na 19:00

Sluit de dag af op Venice Beach – het decor van het Zuid-Californische strandleven. Dineer bij een van de bijzondere eetgelegenheden of shop in een artistieke hippiezaak. Wil je jouw reis de volgende dag in alle rust vervolgen? Boek dan een retro-hotel op loopafstand van het strand!


IK WIL NAAR LOS ANGELES!

Plannen om naar Los Angeles te gaan? Kijk dan eens op Amerika Online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Hier vind je een groot aanbod bouwstenen waarmee je jouw eigen Amerika-reis kunt ontwerpen. Van excursies door Hollywood tot accommodaties in Venice Beach: hier vind je precies waar je op zoek naar bent!