Canada Only

3 zomerse reistips voor New York City

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Voor iedereen die voor de eerste, tweede óf zoveelste keer naar deze stad gaat.

door Richard Musch


1.    DE EERSTE KEER

Times Square & Central Park

Daar sta je dan: eindelijk voor de eerste keer in je leven in The Big Apple. Maar waar moet je beginnen? Zoveel mogelijkheden, zo weinig tijd. Uiteraard moet je naar Times Square. Die lichten, die drukte: dit is het échte New York. Maar er is méér voor de first time visitor. Central Park is het grootste stadspark ter wereld: dit mag je niet missen. En voor je die wandeling over de Brooklyn Bridge gaat maken moet je uiteraard even op de foto met het Flariton Building – New York’s smalste gebouw. Tijd over? Ga dan zeker even naar het observatiedek van het nieuwe One World Trade Center: nét open en een garantie voor een fantastisch uitzicht op de stad die nooit slaapt.


2.    DE TWEEDE KEER

Grand Central, Wall Street & Brooklyn Bridge Park

Je had het jezelf beloofd tijdens je eerste bezoek: ik kom terug naar deze geweldige stad. En daar ben je weer. De vorige keer heb  je de highlights bezocht, waardoor je de stad nu wat meer in detail kunt bekijken. Neem vanaf het prachtige treinstation Grand Central de metro naar het zuiden. Stap uit bij City Hall, maar loop niet over de nabijgelegen Brooklyn Bridge. Ga in plaats daarvan richting Wall Street en sluit af bij South Street Seaport: een gebied dat na Hurricane Sandy compleet wordt gerenoveerd. Bezoek ten slotte het Brooklyn Bridge Park voor een waanzinnig uitzicht op de skyline van New York.


3.    DE ZOVEELSTE KEER

Hudson River Park & Coney Island

Je bent overal in New York geweest, maar de aantrekkingskracht blijft terugkomen. Wat dacht je van fietsen in deze metropool? Met de CityBike fiets je voor slechts 25 dollar een week lang rond door de mooiste stadsparken, zoals het Hudson River Park. Let er overigens wel op dat je jouw fiets om de dertig minuten terugbrengt naar een terminal. Nóg een aanrader: neem de metro naar Coney Island. Met alle verschillende mensen die hier rondlopen lijkt het net alsof je door de set van een tv-show loopt.


Foto's: Bovenaan, 1: Anneloes Keunen/Amerika Only | 2: Jeroen Meester/Amerika Only | 3: NYC & Company/Jen Davis