Afrika OnlyCanada Only

4 must-do’s in New York’s Coney Island

Achtbaan
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Voor het eest naar New York? Dan mag je alle hoogtepunten in Manhattan natúúrlijk niet overslaan. Maar wie al vaker in The Big Apple is geweest, is ongetwijfeld op zoek naar de wat meer alternatieve bestemmingen. In dat geval is Coney Island een echte must-see.

De wijk ligt in de borough Brooklyn en is in eerste instantie bekend vanwege Luna Park: een gratis toegankelijk pretpark direct aan zee. Hoewel dit de perfecte manier is om te beginnen aan het verkennen van Coney Island, is er natúúrlijk meer te zien in dit sfeervolle stadsdeel. Dit, bijvoorbeeld!

1. Ga naar een baseball-wedstrijd

Op zoek naar zo’n über-Amerikaanse ervaring? Koop dan tickets voor een baseball-wedstrijd. In Coney Island’s MCU Park spelen, vlakbij de beroemde Boardwalk, de Brooklyn Cyclones hun thuiswedstrijden.

Coney Island, Brooklyn, New York
Foto: Tagger Yancey IV via NYC & Company

2. Maak een ritje in de Cyclone

De Cyclones hebben hun naam te danken aan de oudste attractie van Coney Island: de Cyclone. Deze achtbaan staat er al sinds 1927 en is volgens de New Yorkers zelf bijzonder omdat ‘het net lijkt alsof je karretje van de baan vliegt’. Mja…

3. Stap in de Sling Shot

Staat Luna Park dan helemaal vol met attracties uit het jaar kruik? Zeker niet. Een voorbeeld van een moderne klassieker is de Sling Shot. Thrill-seekers worden hier met meer dan 120 kilometer per uur de lucht in geschoten.

4. Haal een hot dog bij Nathan’s

‘s Werelds bekendste hot dog vindt haar oorsprong in – inderdaad – Coney Island. Nathan Handwerker, een Poolse immigrant, introduceerde het broodje in 1916. De hot dog is sindsdien niet meer weg te denken uit het New Yorkse straatbeeld. Desondanks schijnen ook de French fries en de mosselen hier er-rug goed te zijn. Handige tip: doe punt 2 en 3 vóór je naar Nathan’s gaat.