Afrika OnlyCanada Only

Zoek

4 stadsparken in Manhattan die je nóg niet kende

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Central Park is fantastisch, maar New York heeft meer mogelijkheden om aan de hectiek te ontsnappen.

door Boy Tijbosch


1. HUDSON RIVER PARK

Het Hudson River Park beslaat een groot deel van Manhattan’s westkust. Het gebied beschikt over vijf mijl aan water front. ’s Zomers worden er veel evenementen georganiseerd en proberen goede én foute straatentertainers jouw aandacht te trekken. Hudson River Park ligt in het verlengde van Battery Park – een aanrader wanneer je het Vrijheidsbeeld vanaf de kade wilt zien.


2. BRYANT PARK

In het Bryant Park vind je enigszins afwezige New Yorkers, vaak verzonken in een boek. Logisch, want de stadsbieb grenst aan dit knusse park. In de winter wordt hier geschaatst, maar wanneer het kwik stijgt houdt men er screenings voor grote en kleine filmproducties. Je vindt Bryant Park tussen 5th en 6th Avenue en ter hoogte van 40th en 42nd Street.


3. FORT TRYTON

Fort Tryton is het hoogste punt van Manhattan. Op natuurlijk gebied, althans. Tegen de wolkenkrabbers moet dit stadspark het toch écht afleggen. Fort Tryton ligt erg noordelijk en is flink bebost. Daarom is het lastig te geloven dat óók dit gebied nog bij de stad hoort. Vanaf het park heb je een uitstekend zicht op de Hudson River.


4. HIGH LINE PARK

Het High Line Park is een vreemde eend in de bijt. Het park is namelijk gevestigd op een ongebruikte, verhoogde spoorlijn. Deze strook van zo’n anderhalve kilometer biedt zodoende weer eens een ander zicht op de metropool. High Line Park is te vinden tussen West 20th en West 30th Street in de wijk Chelsea. Ontworpen door een Nederlander, by the way.


Foto's: Bovenaan: Anneloes Keunen | 1, 2: NYC & Company/Marley White | 3: NYC & Company/Alexander Thompson | 4: NYC & Company/Will Steacy