Canada Only

44 redenen waarom IEDERE Amerikaanse president eigenlijk niet spoorde…

Alle Amerikaanse presidenten
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    George Washington was zéér bevlogen in het starten van een nieuw land, maar zijn kennis over medische interventies liet hem in zijn nadagen in de steek. Na een simpele verkoudheid dacht hij dat het zou werken als artsen de helft van zijn bloed uit zijn lichaam zouden verwijderen. Het hielp niet. Sterker nog – het werd zijn dood.

2.    John Adams stond erop dat hij meer eervolle titel dan slechts ‘president’ kreeg. Hij wilde graag ‘His Highness’ zijn – had ‘ie in Engeland gezien. Dat maakt hem direct een zelfingenomen kwal.

3.    Thomas Jefferson sliep in DIT bed.

4.    Eigenlijk had James Madison – vergeleken met zijn voorgangers – helemaal niet zoveel vreemde trekjes. Hij had wél een merkwaardig uiterlijk: hij was 1,63 meter lang en woog 45 kilo.

5.    James Monroe joeg zijn secretaris kat-en-muis-stijl het Witte Huis uit na een ruzie over gemaakte afspraken.

6.    John Quincy Adams gaf toestemming voor een expeditie naar het binnenste van de Aarde. Hij geloofde dat de de planeet hol was.

7.    Andrew Jackson zorgde er door zijn imposante kaasverzameling voor dat het Witte Huis jarenlang stonk.

8.    Martin van Buren was de eerste president die een biografie over zichzelf schreef. Hoewel het boek achthonderd pagina’s telden stond er letterlijk geen woord in over zijn vrouw.

9.    William Henry Harrison stierf aan een verkoudheid die hij opliep tijdens het geven van zo’n beetje de langste presidentiële speech ooit. Dat deed hij in de stromende regen.

10.    John Tyler steunde de verkeerde kant tijdens de Burgeroorlog en werd zodoende de enige president wiens dood niet leidde tot verdriet bij het volk.

11.    James K. Polk leidde de VS eigenlijk vrij goed, maar presteerde het tóch om de boeken in te gaan als Amerika’s meest onbekende president. Da’s ook knap.

12.    Zachery Taylor was de twaalfde Amerikaanse president – behalve op zondag. Vanwege religieuze redenen liet hij zijn taken die dag van de week over aan iemand anders.

13.    Millard Fillmore had het meest vreemde kapsel van alle presidenten.

14.    Franklin Pierce werd gearresteerd tijdens zijn presidentschap. De reden: hij had een aanrijding met een oude vrouw. Per paard, welteverstaan.

15.    James Buchanan is de enige Amerikaanse president die vrijgezel bleef. Omdat er toch een First Lady moest komen, ging die rol naar zijn nicht. Da’s toch opmerkelijk.

16.    Abraham Lincoln werd neergeschoten op 14 april 1865. Diezelfde dag had hij nét een wetsvoorstel getekend waarmee hij beschermd kon worden tégen dit soort aanslagen. Had hij dit iets eerder gedaan, dan had hij wellicht langer geleefd.

17.    Andrew Johnson bezaaide de vloer van het Witte Huis met bloem. Daar kwamen muizen op af – en muizen vond hij leuk.

18.    Ulysses S. Grant verzon de ‘S’ in zijn naam omdat hij dat mooier vond staan. Inderdaad: Hij had helemaal geen tweede naam die met deze letter begint.

19.    Rutherford B. Hayes had wél een tweede naam, maar verbood alcohol in het Witte Huis jaren voor de Prohibitie.

20.    James Garfield werd neergeschoten, maar is daar uiteindelijk niet aan gestorven. De nalatigheid van zijn artsen werd hem fataal: zij behandelden de niet levensbedreigende wond zonder hun handen te wassen.

21.    Chester Alan Arthur had als bijnaam ‘De Walrus’.

22.    Grover Cleveland trouwde met dezelfde vrouw die hij min of meer had opgevoed. Frances Folsom was 28 jaar jonger en deels grootgebracht door ome Grover, een vriend van de familie.

23.    Benjamin Harrison was de eerste president die van elektriciteit werd voorzien. Hij raakte de knoppen echter nooit aan: hij vond het doodeng.

24.    Grover Cleveland (jep, die is twee keer president geweest) had vóór hij Frances Folsom trouwde al een kind van ene Maria Halpin. Vond je Cleveland al een smeerlap? Dan wordt het nu nog veel erger, want dit kind werd geboren uit een verkrachting. En de jongen kreeg de naam ‘Oscar Folsom Cleveland’, vernoemd naar de man wiens dochter hij later zou huwen. Om het allemaal nóg erger te maken: Cleveland plaatste het kind in een opvang en regelde dat Maria geplaatst werd in het Providence Lunatic Asylum.

25.    William McKinley volgde het monster Cleveland op en hoefde niet veel te doen om daar bovenuit te stijgen. Dat is dan ook net het probleem: McKinley deed helemaal niks en staat bekend als Amerika’s meest luie president.

26.    Theodore Roosevelt maakte een speech af met een kogel in zijn borst.

27.    William Howard Taft kwam vast te zitten in een badkuip.

28.    Woodrow Wilson was een voorstander van de Klu Klux Klan.

29.    Warren G. Harding had een bijnaam voor zijn penis: Jerry.

30.    Calvin Coolidge was een beetje kinderachtig. Hij vond het leuk om zich te verstoppen onder zijn bureau en dan zijn bodyguards te roepen. Mja.

31.    Herbert Hoover was president tijdens de beginperiode van de Great Depression. Zijn oplossing? Lachen. Dat had het land nodig: een paar goede grappen. Zijn gebrek aan inlevingsvermogen leidde uiteindelijk tot zware tijden.

32.    Franklin D. Roosevelt trouwde met zijn eigen nicht.

33.    Woodrow Wilson was dan misschien een voorstander van de KKK, Harry Truman was letterlijk een lid van de organisatie.

34.    Dwight Eisenhower was groot liefhebber van een van de smerigste toetjes ooit: Prune Whip.

35.    John F. Kennedy was een van de beste, maar ook een van de meest verwende presidenten. Zo gaf hij aan dat hij niet wist wat de Great Depression was en er pas in zijn studietijd achterkwam wat er nu precies was gebeurd.

36.    Lyndon Johnson hield vergaderingen terwijl hij op het toilet zat.

37.    Richard Nixon had een bloedhekel aan beroemdheden en hield een Enemies List bij waar onder meer Jane Fonda en John Lennon op stonden.

38.    ‘t Is niet echt een fout van hem, maar Gerald Ford bekleedde zowel de post van vice-president als die van president zónder daarvoor te zijn gekozen. Hij nam de boel over nadat Nixon aftrad.

39.    Jimmy Carter beloofde het volk méér informatie over UFO’s, die de overheid volgens hem in bezit had. Hij deed het uiteindelijk toch maar niet.

40.    Ronald Reagan is verantwoordelijk voor een van de domste vergelijkingen uit de presidentiële geschiedenis: hij vergeleek de schade van marihuana met die van een atoombom.

41.    George H.W. Bush viel een van de beste televisieshow aller tijden aan: hij vond dat Amerikaanse families ‘minder als The Simpsons’ moesten zijn.

42.    Bill Clinton wist meer van My Little Pony dan hij eigenlijk zou moeten doen: tijdens een interview met NPR beantwoordde hij alle quizvragen over het kinderprogramma goed.

43.    George W. Bush gaf de meest bizarre bijnamen aan andere politieke figuren. Vladimir Putin werd Pootie-Poot, Barack Obama werd Bama Rock en Chris Christie noemde hij liefkozend Big Boy.

44.    Barack Obama is een groot liefhebber van honden. Het was dan ook opmerkelijk toen hij aangaf ooit hond te hebben gegeten.


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina’s en volledig reclamevrij.