Canada Only

5 absolute must-do’s in New Orleans

French Quarter, New Orleans
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

New Orleans was óóit één van Amerika’s meest spectaculaire steden, tot orkaan Katrina langskwam en hier abrupt een einde aan maakte. The Big Easy is anno 2014 hard op de weg terug. Ga jij erheen? Dan mag je deze activiteiten niet overslaan!

door Boy Tijbosch

PAK DE TRAM DOOR GARDEN DISTRICT

Deze ouderwetse tram laat je een andere kant van New Orleans zien zónder de authentieke, zuidelijke sfeer uit het oog te verliezen. Dit karretje voert dwars door Garden District, een wijk geroemd om haar unieke boetiekjes en creole food-serverende restaurants.

EET EEN BEIGNET

Over restaurants gesproken – er gaat niet boven een échte beignet uit New Orleans. Zoals je waarschijnlijk weet heeft de stad véél Franse invloeden en deze productie is er één van. Amerikanen omschrijven hem als een gesuikerde donut, maar we weten allemaal hoe een beignet er écht uit ziet. Wáár je ze vindt? In French Quarter, natuurlijk.

BEZOEK EEN PLANTATION

Iets buiten de stad vind je de beruchte plantages – een zwarte bladzijde uit het Amerikaanse geschiedenis. Toegegeven, de aanblik van de trieste slavenhutten is niet altijd even prettig, maar het geeft je een goed beeld van de historie in de staat Louisiana.

VIER MARDI GRAS

New Orleans’ meest bekende feest is Mardi Gras. ‘t Is dan vaak enorm druk en de hotels verdubbelen wat sneaky hun prijzen. Gelukkig hoeft het geen Mardi Gras te zijn om Mardi Gras te vieren. Bij Blaine Kern’s Mardi Gras World is het iedere dag feest – een cultureel uitstapje waarbij je alles leert over het feest en de traditie.

BEZOEK EEN BEGRAAFPLAATS

Dit klinkt misschien niet als de meest charmante reistip, maar we geven ‘m toch. Door het moerassige land begraaft men hier overledenen bóven de grond. En ja, het French Quarter is een gezelligere plek, maar dit zijn wél van die typische dingen die je alléén in New Orleans ziet.

French Quarter, New Orleans
Louisiana Department of Culture, Recreation and TourismBoy