Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 absolute must-do’s in Silicon Valley en San Jose, Californië

San Jose
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De grootste bedrijven ter wereld hebben allemaal één ding gemeen. Ze hebben hun hoofdkantoor in San Jose staan. De hi-tech-wijk Silicon Valley is dan ook dé attractie – als we het zo mogen noemen – in deze Californische stad. Maar er is meer – veel meer. Dit zijn de 5 dingen die je niet mag overslaan wanneer je naar San Jose gaat!

1. Verken de campus van Facebook

Of je het terrein ook op kunt komen? Nee – tenzij je een medewerker bent. Neemt niet weg dat de gigantische campus van Facebook absoluut de moeite waard is. Een foto bij het bord voor de ingang móet toch minstens een aantal likes van thuisblijvers opleveren…

Je vindt de campus op 1 Hacker Way in Menlo Park.


2. Bezoek de campus van Google

Google’s campus is iets toegankelijker. Zo kun je lopen voer de brug die de verschillende gebouwen van de zoekmachine met elkaar verbindt. De gebouwen zelf? Die zijn helaas niet toegankelijk. Oh – vergeet niet de collectie Android-figuurtjes voor de deur te bekijken. De brug heet trouwens Google Gate Bridge…

Google’s Campus ligt op 1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View


3. Zoek spoken in het Winchester Mystery House

Een van de merkwaardigste attracties in Amerika. Deze creepy villa staat vo trappen die naar het plafond lopen en gangen die op niets uitkomen. Komt omdat de voormalige eigenaresse, Sarah Winchester (van de geweren), zó bang was voor geesten dat ze de spoken wilde misleiden met een werkelijk belachelijke architectuur. Menig Amerikaan is er nu van overtuigd dat Sarah’s eigen geest hier rondwaart.


4. Ga naar een missiepost

Californië stond in een ver verleden vol missieposten. Deze posten zijn een overblijfsel van het koloniale verleden van de Golden State. De Spanjaarden gebruikten ze onder meer om het geloof te verspreiden. Nu staan er nog tientallen, waaronder Santa Clara De Asis in San Jose. Leuk voor wie iets meer te weten wil komen over de historie van de staat.


5. Rij langs de garage van Steve Jobs

Het is inmiddels wel bekend dat Apple is opgericht in de garage van Jobs’ ouderlijk huis. Dat huis staat er nog steeds. 2066 Crist Drive in Los Altos.

San Jose
Carol Highsmith via Visit California