Canada Only

5 Amerikaanse bestemmingen die gewoon leuker zijn met een camper

Great Smoky Mountains National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    YOSEMITE NATIONAL PARK

Wakker worden middenin de Amerikaanse natuur? Dat kan wanneer je het Californische Yosemite National Park per camper bezoekt. En als we je een tip mogen geven: kies voor de camping North Pines. Je staat dan in het hart van de Yosemite Valley, vlakbij de wereldberoemde watervallen en alle andere bezienswaardigheden die dit park zo bijzonder maken.


2.    ZION NATIONAL PARK

Utah’s Zion National Park ervaar je als geen ander wanneer je verblijft op een camping in de nabijheid. De Watchman Campground is het aangrenzende plaatsje St. George is zo’n accommodatie. Stap je camper uit, loop direct het park in, pak de Zion Shuttle en verken alle uithoeken van het schitterende gebied. Zion is altijd dichterbij wanneer je per camper door The States reist.Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

3.    YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Het oudste nationale park van de VS is ook één van de grootste. Heb je een hotel in de omgeving geboekt? Dan moet je na verloop van tijd tóch het park uit. Maar als je met een camper reist, overnacht je gewoon binnen de grenzen van Yellowstone. Mocht je niet genoeg tijd hebben gehad om alle highlights te zien, dan kun je de volgende dag direct verder waar je gebleven was. Handige tip: in het hoogseizoen staan de campings hier sneller vol dan gebruikelijk. Het loont om dan te reserveren via www.Recreation.gov.


4.    BLUE RIDGE PARKWAY

Aan de andere kant van Amerika vind je de Blue Ridge Parkway. Dit is een van de mooiste road trips van het land, langs onder meer de benevelde bergtoppen van de Great Smoky Mountains. Het gebied is ook thuis voor veel campings. Reis je met een camper? Dan stop je sneller op een plaats die je mooi vindt, om de road trip de dag daarna te vervolgen. Of de dag daarna. Het kan allemaal wanneer je voertuig ook je hotel is.


5.    ACADIA NATIONAL PARK

Een van de hoogtepunten van New England is het Acadia National Park in de staat Maine. Het park is, met al haar meren, bergen en bomen, een waar camperparadijs. Waarom? Omdat er verder geen hotels zijn waarbij je zó dicht bij bijvoorbeeld de Cadillac Mountain – het hoogste punt in het park – overnacht. Zet hier je camper neer en je bent de eerste persoon in de VS die de zon ziet opkomen.


JA – NU WIL IK NAAR AMERIKA!

Hebben we je overgehaald en wil je ook met een camper dit soort bestemmingen ontdekken? Bekijk dan even de website van WorldWide Campers. Deze organisatie werkt samen met Amerika’s grootste verhuurders, zoals Cruise America, en biedt campers voor de meest uiteenlopende reizen en voor variërende budgetten.

Kijk hier voor méér info.