Canada Only

5 Amerikaanse bestemmingen die gigantisch worden ondergewaardeerd

Kings Canyon National Park 2 - Myles McGuinness via Visit California
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar The States? Dan sla je natuurlijk bestemmingen als San Francisco, New York City en Yosemite National Park niet over. Maar er is meer – véél meer. Kijk buiten het geijkte en je ontdekt veel plekken die niet altijd de waardering krijgen die ze verdienen. Déze bestemmingen, bijvoorbeeld.

San Diego, Californië

San Diego is het slachtoffer van de populariteit van andere steden in de Golden State. San Francisco en LA, bijvoorbeeld. Er-rug zonde. San Diego heeft met het groene Balboa Park, het sfeervolle Gaslamp Quarter en de wereldberoemde San Diego Zoo genoeg must-sees om iedere Cali-reiziger tevreden te stemmen.

Bovendien ligt de stad op slechts anderhalf uur rijden van LA en is ze eigenlijk – als we eerlijk zijn – ook mooier dan de City Of Angels.

Sla San Diego dus niet over tijdens je road trip door het Amerikaanse westen. Vliegtickets naar San Diego zijn soms zelfs goedkoper dan naar LA of San Francisco. Check hier de actuele prijzen, kijk hier voor een hotel en boek hier je huurauto.


Salt Lake City, Utah

Te ver naar het noorden en niet in de buurt van Utah’s beroemde, nationale parken. Weinig reizigers kiezen voor een trip naar Salt Lake City, mits ze onderweg zijn naar Yellowstone National Park.

En toch is de hoofdstad van de Beehive State écht niet onaardig.

Hoewel Salt Lake City in het verleden kampte met een nogal saai imago, is het nu een hippe stad met veel bars en restaurants. Bovendien is Temple Square, het hoofdkwartier van de Mormonen, absoluut de moeite waard. En vind je het écht iets? Dan is de wijde natuur nooit heel ver weg.

Salt Lake City bezoeken doe je tijdens een road trip door Utah of een reis waarbij je Utah en Wyoming met elkaar combineert. Kijk hier voor vliegtickets naar de stad, hier voor hotels in Salt Lake City en hier voor je huurauto.


Kings Canyon National Park 2 - Myles McGuinness via Visit California
Foto: Myles McGuinness via Visit California

Kings Canyon National Park, Californië

Sequoia & Kings Canyon National Park. Twee nationale parken in één. Klein verschil: de een wordt massaal bezocht, de ander een stuk minder. Veel toeristen duiken massaal op de gigantische sequoia-bomen in het eerste park – en met name op de hoogste boom General Sherman.

Kings Canyon, toch gewoon Amerika’s diepste ravijn, laten ze links liggen. Zonde. De omliggende hiking trails zijn perfect voor lange en korte wandelingen, maar bovenal een geslaagde dag.

Wie naar Sequoia National Park gaat, mag Kings Canyon National Park eigenlijk niet overslaan. Maak er tijd voor vrij tijdens je road trip door het Amerikaanse westen. Complete reizen boek je hier. Vliegtickets naar Los Angeles vind je hier. Hotels in de omgeving vind je hier. En je huurauto vind je hier.


Houston, Texas

Zeg je Houston, dan denk je automatisch aan een groot zakencentrum en drukte a la Los Angeles.

Het kan inderdaad behoorlijk druk zijn in de op drie na grootste stad van Amerika. Maar met alleen die omschrijving doe je sfeervolle wijken als Montrose en de fantastische Tex-Mex-keuken te kort.

Hoogtepunt: Het gigantische stadspark Buffalo Bayou Park. En hij wordt ieder jaar een stukje groter.

Tickets naar Houston vind je hier. Hotels in de stad boek je hier. Een huurauto boek je hier. Complete reizen door Texas, waarbij je ook naar bestemmingen als Austin gaat, vind je hier.


St. Petersburg, Florida

St. Petersburgt legt het qua populariteit flink af tegen bijvoorbeeld Miami en Orlando. Zelfs het bijbehorende strand van St. Pete Beach verliest haar allure aan het nabijgelegen Clearwater Beach.

Ergens is dat wel logisch, gezien het strand van Clearwater meermaals is uitgeroepen tot het mooiste van Amerika. Maar om eerlijk te zijn – het strand van St. Petersburg is écht niet zoveel minder. St. Petersburg zelf is daarnaast een gezellige, zuidelijke stad met leuke winkels en restaurants. En als je alsnog niet overtuigd bent: hiervandaan is het een halfuurtje rijden naar Clearwater.

Vanuit Orlando is het ongeveer anderhalf uur rijden naar St. Petersburg. Kijk hier voor vliegtickets naar Orlando, hier voor hotels in St. Petersburg of St. Pete Beach en hier voor een huurauto. Complete road trips door Florida vind je hier.