Afrika OnlyCanada Only

5 Amerikaanse bestemmingen die – ongeacht het weer – altijd de moeite waard zijn

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

De Death Valley is in de zomer véél te heet, maar in de winter juist te koud. Florida heeft in het hoogseizoen een hoge luchtvochtigheidgraad waar je simpelweg van moet houden. Maar er zijn genoeg Amerikaanse bestemmingen waar de weersomstandigheden weinig tot geen invloed hebben op jouw reisbeleving. En als we naar het onderstaande lijstje kijken zijn het toch niet de minste destinations…


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

1.    SAN FRANCISCO

De inwoners van San Francisco zeggen gekscherend wel eens dat hun Frisco maar één seizoen heeft. En ergens klopt dat ook wel. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is: de temperatuur in San Fran blijft altijd steken rondom een stabiele achttien graden Celsius. Het maakt dus niet zoveel uit welk seizoen je deze fantastische stad bezoekt: een trip naar San Francisco is altijd de moeite waard.


2.    BRYCE CANYON NATIONAL PARK

Rondom de Bryce Canyon is het een ander verhaal. Hier kan tijdens de wintermaanden aardig wat sneeuw vallen, waardoor de roodoranje rotsformaties transformeren tot een grote, witte opslagruimte. Waarom de Bryce Canyon dan tóch in dit rijtje staat? Omdat de combinatie van de karakteristieke, felgekleurde hoodoos met de witte sneeuw werkelijk fenomenaal is. Bepaal je eigen voorkeur, maar een bezoek aan Bryce Canyon National Park is tijdens welk seizoen dan ook een absolute aanrader.



Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

3.    SANTA BARBARA

Santa Barbara is een van de meest populaire kustplaatsen van Californië. Vooral ’s zomers is het weer er dusdanig goed dat de stranden en de daaraan gelegen Stearns Wharf vaak worden overspoeld met reizigers. Mede daardoor is Santa Barbara in de lente en de herfst een aanrader: minder drukte, maar nog steeds een zacht temperatuurtje van iets boven de twintig graden. En in de winter? Dan vermaak je je uitstekend in het nabijgelegen Los Padres National Forest – ten slotte is het ook dan alles behalve koud.


4.    LAS VEGAS

Het gebeurt niet bepaald dagelijks, maar ook in het zomers bloedhete Las Vegas kán de nodige sneeuw vallen. Maar voor een bezoek aan Sin City maakt het eigenlijk niet zoveel uit of het nu warm of koud is. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich tóch allemaal binnen. Van de gondola’s van The Venetian tot de grootste shows van Caesars Palace: je ziet het allemaal in een volledig van airco voorziene omgeving.



Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

5.    LOS ANGELES

Hollywood-producties zijn in staat om alle weersomstandigheden na te bootsen,  maar in werkelijkheid zijn er weinig verschillen tussen de zomerse en winterse temperaturen in de City Of Angels. Sterker nog – in januari is het er nog steeds rond de twintig graden Celsius. Een ideale temperatuur om de Walk Of Fame, Beverly Hills en de Rodeo Drive te zien.

DE BUDGETREIS ALL YEAR AROUND

De budgetreis All Year Around is ontwikkeld door Riksja Travel – en gaat, zoals de naam al doet vermoeden, langs meerdere bestemmingen die tijdens ieder seizoen de moeite waard zijn. Omdat Riksja Travel vindt dat een Amerika-reis voor iedereen betaalbaar moet zijn is de reis dusdanig aan te passen dat je niets mist, maar tóch het maximale uit je vakantie haalt. Geïnteresseerd? Stel je eigen reis samen, sla hem op en boek direct!