Canada Only

5 Amerikaanse bestemmingen die gevaarlijker zijn dan je denkt

French Quarter, New Orleans
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Reis boeken? Dan wil je natuurlijk ergens verblijven waar het, volgens jou, veilig is. En dus vermijd je steden als St. Louis en bepaalde delen van Los Angeles. Er zijn ook bestemmingen die veilig zijn, maar niet zo onschuldig als op het eerste gezicht lijkt. Deze bekende bestemmingen, bijvoorbeeld.

French Quarter, New Orleans
Louisiana Department of Culture, Recreation and TourismBoy

1. New Orleans, Louisiana

Zeg New Orleans en je denkt direct aan jazz, radarboten en een druk uitgaansleven. Volgens onderzoeksbureau Stratos denken te weinig reizigers aan iets anders waar de stad om bekend staat: misdaad. NoLa heeft jaarlijks te maken met rond de veertig moorden – hoewel die vrijwel altijd ver buiten het French Quarter worden gepleegd.


Detroit2. Detroit, Michigan

We weten eigenlijk allemaal wel dat Detroit niet zo’n beste reputatie heeft. Maar Stratos stelt dat zelfs dan reizigers het gevaar van Motor City onderschatten. Downtown Detroit en de wijk Greektown zijn twee voorbeelden van wijken waar toeristen veilig kunnen komen. Daarbuiten ligt het aantal moorden net iets te hoog.


Universal Studios
© 2014 Universal Orlando Resort

3. Orlando, Florida

Loop door Disney World en het is haast niet voor te stellen dat Orlando in de jaren ’00 steevast werd opgenomen in de FBI’s Most Dangerous Cities-list. Maar Orlando is een grote stad en heeft problemen die bij een grote stad horen. Wijken als Parramore en Pine Hills – door inwoners omgedoopt tot Crime Hills – zijn buurten die je als toerist maar beter kunt mijden.

Dat gezegd te hebben: in de Disney-omgeving ben je vrijwel altijd veilig.


Beale Street, Memphis
Foto: Tennessee Department Of Tourism Development

4.Memphis, Tennessee

Ruim 27 procent van de inwoners van Memphis leeft in armoede. Dat is veel hoger dan het nationale gemiddelde van 15,5 procent. Tel daar de duizenden jaarlijkse gewelddelicten bij op en je hebt informatie die je niet vindt in de folders over Graceland.


Atlanta5. Atlanta, Georgia

Zolang je het houdt bij het kantoor van CNN en het Coca Cola Museum verloopt je verblijf in Atlanta, Georgia vrijwel zonder problemen. Dat gezegd te hebben: ATL heeft ook de nodige problemen. Volgens de FBI vinden hier zo’n 1400 geweldsdelicten per 100.000 inwoners plaats. Atlanta heeft 472.000 inwoners…