Afrika OnlyCanada Only

5 Amerikaanse dingen die extreem populair zijn in andere landen (waaronder Nederland)

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze producten doen het aardig in de VS, maar alleen aan de andere kant van de oceaan loopt het écht storm!

1.    KITKAT

Waar is dit extreem populair?

In Japan

‘t Is niet Amerika’s meest geliefde chocoladereep, maar de KitKat heeft door de jaren heen toch redelijk naam voor zichzelf gemaakt. Zo is er nu de KitKat White, de grote KitKat, de kleine KitKat – noem maar op. Maar dat is nog niets vergeleken met het Japanse assortiment. Hier verkopen ze tachtig (!) verschillende smaken KitKat. Daaronder vallen ook de varianten met sojabonen, maïs en Earl Gray-thee.


2.    SPAM

Waar is dit extreem populair?

In Guam

Spam – in Nederland ook wel bekend als Smac – heeft in Amerika een soort cultstatus. Niemand vindt het echt lekker, maar het product heeft wél een eigen museum in Minnesota. Hóe anders is de situatie in Guam. Hier schrokt een gemiddeld mens zestien blikken per jaar weg.


3.    7-ELEVEN

Waar is dit extreem populair?

In Taiwan

De 7-Eleven is in Amerika dé plek om te tanken met een Big Gulp in je handen – een beker drinken met de grootte van een kleine emmer. In Taiwan is er bij de keten veel meer mogelijk. Foto’s ontwikkelen, rekeningen betalen: je doet het bij de 7-Eleven. Daarom vind je er hier ook ongeveer drie per huizenblok.


4.    STRIPVERHALEN VAN DISNEY

Waar is dit extreem populair?

In Nederland

Veel Nederlanders zijn er mee opgegroeid: de Donald Duck. Maar heb je dit blad óóit gezien in Amerika? Op je eigen meegebrachte versie na waarschijnlijk niet. Volgens Disney is er geen markt voor: het aantal Amerikanen dat dit soort boekjes leest ligt nagenoeg op nul. Overigens is Nederland niet het enige land waar de Donald Duck zo populair is. Een op de vier Noren schijnt geabonneerd te zijn.


5.    GARFIELD

Waar is dit extreem populair?

In China

De film Garfield: A Tale Of Two Kitties wist in de VS geen records te breken, maar in China is dat een heel ander verhaal. De best verkochte animatiefilm aller tijden is namelijk niet Sneeuwwitje, Frozen of Peter Pan: het is Garfield.


Bron: Cracked