Canada Only

5 Amerikaanse dorpjes die rechtstreeks uit een prentenboek komen

Vlag - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

1. Beaufort, South Carolina

Vond je Charleston al charmant? Dan is het stadje Beaufort, op ongeveer anderhalf uur rijden van eerstgenoemde, helemaal de overtreffende trap. Dit is exact waar je aan denkt bij het begrip Southern Hospitality.

2. Bar Harbor, Maine

Een kustplaatsje in New England ziet er al snel poppenkast-ish uit en dat in het geval van Bar Harbor, Maine niet anders. Duizenden Amerikanen trekken in de zomer naar dit schilderachtige dorpje, waar complete families samenkomen voor wat men hier een night-hike noemt: een nachtwandeling door Bar Harbor en de aangrenzende natuur.

3. Burton, Ohio

Burton, Ohio komt om een andere reden uit een prentenboek. Het dorpje wordt namelijk ook wel Pancake Town genoemd omdat het de unieke traditie heeft het hele dorp te trakteren op pannenkoeken tijdens een jaarlijks festival in maart. Daar komen dan zo’n 20.000 bezoekers op af.

4. Gig Harbor, Washington

Gig Harbor aan de westkant van The States was ooit een slaperig vissersdorpje, maar alle filmavonden in de open lucht, outdoor-kookwedstrijden en sfeervolle markten hebben daar een voorlopig einde aan gemaakt. Een unieke bestemming.

5. Martha’s Vineyard, Massachusetts

Martha’s Vineyard is/was de favoriete bestemming van zo’n beetje iedere Amerikaanse president en het is niet moeilijk te zien waarom: deze bestemming is een real-life poppenhoek. Klein minpuntje: een verblijf op het bijzondere eiland is niet bepaald goedkoop. Een groot deel van de accommodaties bestaat uit luxe resorts.