Canada Only

5 Amerikaanse overnachtingen die je gegarandeerd nóóit meer vergeet

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Stijlvolle slaapplaatsen in onder meer Monument Valley, de Florida Keys en de Grand Canyon.

door Boy Tijbosch

Zoek je een accommodatie in de Verenigde Staten? Dat kan op veel verschillende manieren. Reizigers met een laag budget vinden geheid iets van hun gading in de vorm van een motel langs de Interstate. Hecht je veel waarde aan luxe? Ook dan bestaan er meer dan genoeg resorts die voldoen aan jouw eisen.

Naast simpele en exclusieve accommodaties bestaat er ook nog een derde categorie overnachtingen: unieke slaapplaatsen die je niet snel vergeet, zoals direct aan de Grand Canyon of middenin zee. Riksja Travel ging op zoek naar de meest bijzondere hotels van The States en dat leverde het volgende resultaat op.


Foto: Florida Keys News Bureau

FLORIDA KEYS

De Florida Keys vormen een eilandengroep in het zuiden van de staat Florida. Sommige eilanden zijn zó smal dat ze alléén bestaan uit een enkele hoofdweg. Dit hotel ligt aan zo’n weg. Daardoor lijkt het net alsof de kamers in zee liggen. Een unieke ervaring!Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

GRAND CANYON NATIONAL PARK, ARIZONA

Krijg je maar géén genoeg van de Grand Canyon? Boek dan een hotel vlak naast ’s werelds beroemdste kloof: een garantie voor een bijzondere overnachting. Je vindt deze sfeervolle lodge aan de North Rim, het minder toeristische deel van het Grand Canyon National Park. Desondanks is het aantal beschikbare kamers beperkt. Interesse in een overnachting? Zorg dan dat je tijdig reserveert!


MIAMI, FLORIDA

Miami staat bekend om haar stranden en Cubaanse invloeden, maar ook de karakteristieke Art Deco-gebouwen komen veel reizigers bekend voor. ’t Is daarom leuk om, tijdens een verblijf in Miami, in zo’n typisch hotel te verblijven. Deze accommodaties zijn uiterst kleurrijk en bevinden zich op korte afstand van Ocean Drive. Neem wél je oordopjes mee: de panden zijn gebouwd toen Miami Vice nog hip was. De muren zijn zodoende erg dun.


VENICE BEACH, CALIFORNIË

Venice Beach is een van de leukste voorsteden van Los Angeles. Hier vind je géén drukke zakencentra en grote winkelketens. Wat je er wél ziet, zijn kunstenaars en hippies. Dit retro-hotel heeft haar stijl daarop aangepast: een comfortabele accommodatie op loopafstand van het strand.


ZION NATIONAL PARK, UTAH

Het gevarieerde Zion National Park staat bekend om haar enorme monolieten, immense rotspartijen en ontelbare wandelmogelijkheden. Hier waan je jezelf eventjes in het Wilde Westen. ’t Is leuk om die sfeer door te trekken naar jouw accommodatie. Overnachten doe je dáárom in dit Western-hotel, omringd door roodbruine stenen en voorzien van een traditionele, houten inrichting.


IK WIL BOEKEN!

Geïnteresseerd in een van deze overnachtingen? Kijk dan eens op de website Amerika Online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Hier vind je een groot aanbod bouwstenen, waaronder overnachtingen in deze accommodaties, waarmee je jouw eigen Amerika-reis kunt ontwerpen. De reisspecialisten zijn zelf in het land geweest en adviseren je uit eigen ervaring.