Canada Only

5 Amerikaanse restaurants die eigenlijk door héél Amerika moeten zitten…

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    WHATABURGER

De Texaanse burgerboer Whataburger is 24/7 geopend en geeft je de mogelijkheid om 36.864 verschillende combinaties te bestellen. Inderdaad – blijkbaar heeft iemand dat geteld. Hoe dan ook, dat geldt alleen voor reizigers naar Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, New Mexico, Oklahoma en Texas zelf. Met andere woorden – wie in Californië een Whataburger met extra bacon en een flinke scheut remouladesaus wilt bestellen, heeft gewoon vette pech.


2.    IN-N-OUT

Moeten we medelijden met Cali-reizigers hebben? Hell no! Hier vind je namelijk wél de hamburgers van In-N-Out. En laat die nou net bekend staan als de lekkerste in heel Amerika. Je vindt de karakteristieke, van gele pijlen voorziene restaurants alleen in het Amerikaanse westen. Nu nog wel, althans.


3.    PONDEROSA STEAKHOUSE

Florida geweest? Dan ben je waarschijnlijk bekend met Ponderosa Steakhouse. De restaurants hebben een vrij opvallend concept: bij ieder gerecht mag je ook gebruik maken van het buffet. Dat leidt meermaals tot taferelen waarbij gasten hun borden volscheppen met taco’s en fried chicken en vervolgens nog een halve koe moeten wegwerken. Ook deze tent mag, wat ons betreft, door het hele land zitten.


4.    GOLDEN CORRAL

Voor wie helemaal geen zin heeft om te wachten op zijn of haar bestelling, is Golden Corral dé place-to-be. Het immense buffet is direct toegankelijk voor reizigers die graag direct aanvallen, mits je naar een staat gaat waar Golden Corral filialen heeft. Op het moment is dat lang niet overal het geval.


5.    STEAK ‘N SHAKE

Steak ‘N Shake staat bekend om twee items – en we gaan je niet uitleggen welke dat zijn. Overigens geldt dit alleen voor de staten waar de fastfood-keten een van haar 544 vestigingen heeft staan. Sommige bestemmingen moet het helaas zonder steak én zonder shake doen. Ten onrechte, als het ons vraagt.