Afrika OnlyCanada Only

5 Amerikaanse road trips voor een perfecte Indian Summer

Great Smoky Mountains National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Noem het fall foliage, noem het Indian Summer. Feit is dat de Amerikaanse nationale parken en andere natuurgebieden het allermooist zijn tijdens het najaar. Alles vanuit je camper of huurauto zien? Dan moet je HIERRR zijn!

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Blue Ridge Parkway, North Carolina en Tennessee

True – het noordoosten van The States staat bekend om haar prachtige najaar. Maar sommige meer zuidelijke delen van de VS mogen er tijdens deze periode ook absoluut zijn. Alles rondom de Blue Ridge Parkway, bijvoorbeeld.

De bochtige road trip verbindt North Carolina’s Great Smoky Mountains National Park met Virginia’s Shenandoah National Park. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes, grote valleien en een enorme aantal uitkijkpunten. Extra reistip: maak een detour naar Monticello – ooit de woonplaats van voormalig president Thomas Jefferson.


Highway 101, Californië

Bij het horen van deze kustroute denk je waarschijnlijk als eerste aan de zomer. Toch is de route langs de kust van Californië ook in de herfst absoluut de moeite waard – mits je een paar kleine uitstapjes maakt. Maak bijvoorbeeld tijd voor Point Mugu State Park voor een kleurrijke hike boven de Californische klippen. En blijf ietsje langer in Santa Barbara dan gebruikelijk. State Street is een aaneenschakeling van winkels en restaurants die hun exterieur compleet hebben voorzien van een herfstachtig tintje. Op z’n Amerikaans – dus groots en uitbundig.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

 

Route 6, Pennsylvania

Een trip over Pennsylvania’s Route 6 is een tocht langs verschillende geeloranje bossen, hoge bergtoppen en andere scenery. Is het niet genoeg? Dan is de Elk Country Loop ook een aanrader: meer dan 100 kilometer door de Pennsylvania Wilds. En zoals de naam al doet vermoeden: je spot hier gegarandeerd de nodige elanden.


VT 100, Vermont

De bekendste route tijdens de Indian Summer? Da’s zonder twijfel de VT 100 in Vermont. Een scenic drive van zo’n 200 kilometer door ol’-fashioned boerendorpjes, langs fraaie meren en natuurlijk door de roodoranje Green Mountains.


Northeast Kingdom Byway, Vermont

Over Green Mountains gesproken: Vermont heeft ook nog de nodige alternatieven voor iedereen die er, om wat voor reden ook, voor kiest de VT 100 links te laten liggen. De Northeast Kingdom Byway van St. Johnsbury naar Newport, bijvoorbeeld. Of Route 242, van Montgomery naar Jay. En Route 9, tussen Brattleboro en Bennington. Allemaal fantastische herfsttrips en, in ieder geval tussen 12 september en 31 oktober, een garantie voor een geweldige Fall Foliage.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]