Afrika OnlyCanada Only

5 Amerikaanse staten en steden die jóu betalen als je er naartoe verhuist

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op deze plekken staan ze te springen om nieuwe bewoners. Daarom zijn er ingrijpende maatregelen genomen…

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”amerikanl”]

Colorado

Geldt dat voor heel Colorado? Ja – dat geldt voor heel Colorado. Zelfs voor Denver, waar ze eigenlijk te maken hebben met een overschot aan inwoners.

Wat er aan de hand is? Nou – Colorado heeft een vrij soepele regelgeving voor nieuwe Coloradonaren. Simpel gesteld komt het er op neer dat de Colorado Housing and Finance Authority (CHFA) vier procent van je eerste hypotheek betaalt. Geld dat je zo in je zak steekt – of uitgeeft bij The Home Depot.

[affiliate location=”colorado” type=”tradetracker”]


Baltimore, Maryland

Iedereen die de HBO-serie The Wire heeft gezien, weet dat Baltimore al jaren te maken heeft met een serieus imagoprobleem. Geen wonder dat de stad er alles aan doet om nieuwe bewoners te trekken.

Zo is er het Buying Into Baltimore Program. Dit programma schenkt starters zomaar 5000 dollar. Gewoon als je ergens in de stad gaat wonen.

Dan is er nog het Live Near Your Work Program. Wie ook nog in Baltimore werkt, mag het hierboven genoemde bedrag met 4000 dollar verhogen.

En mocht je geïnteresseerd zijn in het opknappen van een leegstaande woning? Meld je dan aan voor het Vacants To Value Program. Krijg je er nog eens tienduizend dollar bovenop.

[affiliate location=”baltimore” type=”tradetracker”]


New Haven, Connecticut

Misschien is wonen in Baltimore vanwege de criminele reputatie niet heel aantrekkelijk. New Haven, Connecticut is dan een betere optie. Minder misdaad, meer New Haven Pizza. Kan nooit heel verkeerd zijn.

En dan is er ook nog een hele soepele wet- en regelgeving voor first-time homeowners. Die krijgen namelijk 10.000 dollar cadeau van de plaatselijke overheid. Ben je een ambtenaar, leraar, politieagent, brandweerman of militair? Dan krijg je er nog eens 2.500 bovenop.

[affiliate location=”connecticut” type=”tradetracker”]


Alaska

Alaska is een van de meest vrijgevige staten van Amerika. Alaska’s Permanent Fund schenkt nieuwe bewoners al sinds 1976 2000 dollar. Een soort welkomstgeschenk. En natuurlijk pomp je zo’n bedrag al gauw in de inrichting van je nieuwe woning. Maar gratis geld is gratis geld. Toch?


Kansas

De staat Kansas heeft een aantal steden en dorpen die allemaal hetzelfde probleem hebben: niemand wil er wonen. Daarom heeft het staatsbestuur een kaart met daarop zogenaamde Designated Rural Zones samengesteld. Wie op een van die plekken wil wonen, betaalt de eerste vijf jaar geen inkomstenbelasting. En heb je een baan, maar ook een studieschuld? Dan lost Kansas die graag voor je af.

[affiliate location=”kansas” type=”tradetracker”]

Deze zomer naar The States? Check dan hier wat een vliegticket kost. Hotels boeken doe je hier. Een huurauto of camper reserveren kan hier en hier.

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”ticketlinks”]


Amerika Only Magabook 4 Cover

NIEUW! Amerika Only Magabook 4

Binnenkort naar Amerika? Check dan het nieuwe Amerika Only Magabook 4. 130 pagina’s USA in een combi tussen een magazine en een boek. De ideale manier om alvast in de stemming te komen voor je trip naar The States!

Bestellen of méér info? Klik dan HIERRR!