Afrika OnlyCanada Only

5 Amerikaanse woestijnstadjes die iedereen op z’n minst één keer zou moeten bezoeken…

Boulder - Ryan Jerz via TravelNevada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ooit uren door de woestijn gereden en werkelijk niets gezien – tot daar opeens een complete stad verscheen? Las Vegas – bijvoorbeeld? Wie in The States is geweest, weet dat dit soort Desert Towns tijdens een road trip orde van de dag zijn.

En Desert Towns bestaan in de meest uiteenlopende soorten en maten. Vegas is een uiterste. Een uitgestorven mijnstad als Bodie, Californië is de andere kant. En daar tussenin vind je verschillende middelgrote plaatsen die absoluut de moeite waard zijn. Ze hebben een ding gemeen: de ligging in the middle of nowhere. Anyway – dit zijn onze favorieten.

1. Kingman, Arizona

Rij Route 66 helemaal af en je komt vanzelf aan in dit oord. Kingman is op het eerste gezicht een beetje een one-horse-town waar alleen motorrijders stoppen. Maar er is meer. Het Historic Downtown District is, vooral voor Europese begrippen, helemaal niet zo historisch, maar de vele brouwerijen aan Beale Street (jup, zelfde naam als in Memphis) maken een hoop goed.
Bovendien is Kingman, Arizona de laatste stop voor je de westkant van het Grand Canyon National Park inrijdt. En we weten allemaal welke attractie daar staat…

Oh – toch niet? Nou, goed: de Grand Canyon Skywalk. Dat glazen ding waar je boven de canyon loopt.

Kingman bezoeken doe je tijdens een road trip door het westen. Check HIER het aanbod reizen van onze partners en make sure dat Kingman bij het programma staat.

Liever los boeken? Kijk dan HIER voor vluchten richting Los Angeles, HIER voor hotels in de omgeving en HIER voor een huurauto.


2. Moab, Utah

Moab is bij de meeste Amerika-fans bekend. Komt omdat er twee nationale parken in de omgeving schijnen te liggen. Inderdaad – vanuit Moab heb je snelle toegang tot zowel Arches als Canyonlands National Park. Tip van ons: vergeet Dead Horse Point State niet. Ligt in de buur en is minstens zo adembenemend.

Ook Moab bezoeken doen de meeste reizigers tijdens een trip door het westen. Reizen door onder meer Utah vind je HIER.  


3. Grand Junction, Colorado

Vaker in The States geweest? Dan heb je het waarschijnlijk wel gezien met die parken in het zuidwesten. Misschien staat Yellowstone National Park dan op je bucket list. Wie naar deze meer noordelijk gelegen gebieden wil, rijdt meestal door Colorado. De kans is aanwezig dat je daarbij Grand Junction passeert.

Passeren – inderdaad. Niet stoppen. Dat doen de meesten niet. Vooral niet omdat Grand Junction ook de naam van een of andere vage kruising heeft. En toch is het zonde. Grand Junction heeft zóveel attracties. Colorado National Monument, bijvoorbeeld. Of Red Rock Canyon. En de grootste, platte berg ter wereld – Grand Mesa – mag er ook zijn.

Kijk HIER voor hotels in de omgeving van Grand Junction. Trips die vanuit het zuidwesten richting het noordwesten gaan, vind je HIER.


Boulder - Ryan Jerz via TravelNevada
Ryan Jerz via TravelNevada

4. Boulder, Nevada

Boulder wordt vaak overgeslagen omdat mensen liever naar Las Vegas gaan. Dat is ergens natuurlijk logisch. Boulder City is namelijk een aaneenschakeling van bustours die trips naar de Hoover Dam organiseren. Of niet? Want Boulder City heeft iets wat Vegas minder heeft: charme.

Je kunt de twee ook combineren. Vanuit Downtown Vegas is het namelijk maar een halfuurtje rijden naar deze stad in Nevada. Overnachten kan dan gewoon in Vegas. Kijk HIER voor hotels in de gokstad.


5. Cottonwood, Arizona

Ook Cottonwood is zo’n plaatsje waar de doorsnee reisgids geen aandacht aan besteedt. Terwijl dit juist het échte Arizona is. Vergeleken met Cottonwood lijkt een plaatsje als Kingman zelfs een beetje op een tourist trap. Er wonen 11.000 mensen – en voor dat aantal zijn er opvallend veel restaurants en bars. Old Town Cottonwood is gewoonweg gezellig en je bent slechts een halfuurtje verwijderd van de prachtige hiking trails in Coconino National Forest.

Cottonwood bezoeken is goed te combineren met Phoenix. De meeste rondreizen komen hier echter niet. Huur, als je dit wil zien, zelf een auto en regel een hotel en vlucht naar Arizona.