Canada Only

5 bekende én 5 minder bekende topbestemmingen in het Amerikaanse westen

Las Vegas - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is voor veel reizigers de eerste kennismaking met de Verenigde Staten: het Amerikaanse westen. First-timers vergapen zich – terecht – aan de allure van steden als San Francisco, nationale parken als Yosemite National Park en pretparken als Disneyland… 

…maar wie in de bevoorrechte positie verkeerd dit allemaal al gezien te hebben, heeft misschien nét iets andere voorkeuren. Tenslotte blijft het westen toeristen trekken: zelfs wanneer je al in Bryce Canyon National Park bent geweest, valt er genoeg te ontdekken om je een aantal weken zoet te houden. Daarom hebben we, samen met onze partners van Le Beau Reizen, tien bestemmingen gevonden voor reizigers die voor de eerste, de tweede én de zoveelste keer naar de westkust reizen. Hoeveel heb jij er al gezien?

Las Vegas Le Beau Reizen 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Las Vegas, Nevada

Las Vegas is zo’n typische bestemming die je kunt blijven bezoeken. Komt doordat de stad eigenlijk altijd wel aan iets nieuws werkt. De shows wisselen voortdurend, alle resorts bouwen geregeld nieuwe must sees en niet geheel zelden wordt er een compleet nieuw casino uit de grond gestampt. En bovendien – het is Las Vegas. Dat móet je gewoon gezien hebben.

Great Basin National Park Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Great Basin National Park, Nevada

Great Basin National Park moet het qua populariteit afleggen tegen de Yosemite’s en Death Valley’s van deze wereld, maar dat is eigenlijk best zonde. Het natuurgebied in Nevada is namelijk fenomenaal en rijkelijk voorzien van bergtoppen met gletsjers, bossen en grotten. Oh – én je vindt hier, in de vorm van de Bristlecone Pines, de oudste bomen ter wereld.

Death Valley National Park Le Beau Reizen- Unsplash
Boy Tijbosch |

Death Valley National Park, Californië

Over de Death Valley gesproken – natúúrlijk hoort dit park bij de gaafste bestemmingen van het Amerikaanse westen. Het is ook van de heetste bestemmingen in het westen. Temperaturen van rond de vijftig graden Celsius zijn hier niet zeldzaam. Neem dus de nodige maatregelen voor je aan een trip richting Badwater, Zabriskie Point of Dante’s View begint.

Death Valley National Park bezoeken? Check hier het reisaanbod van onze vrienden van Le Beau Reizen!

San Luis Obispo Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

San Luis Obispo, Californië

Het kleine plaatsje San Luis Obispo, vernoemd naar de gelijknamige missiepost, heeft een geweldige ligging tussen bergen, kusten en wijngaarden in. Erg leuk is de plaatselijke Farmers Market. Dit is een straatfeest voor locals en toeristen, inclusief barbecues en entertainment. Hij vindt iedere donderdagavond plaats.

San Francisco Le Beau Reizen
Boy Tijbosch |

San Francisco, Californië

San Francisco mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje als deze. Of je nu komt voor de Golden Gate Bridge, Alcatraz of de Fisherman’s Wharf: we achten de kans er-rug klein dat je je verveelt in de City By The Bay. En mocht dat onverhoopt tóch het geval zijn: ga dan naar de hippiewijk Haight-Ashbury. Daar is altijd wel iets te beleven.

Highway 50 Le Beau Reizen- Unsplash
Boy Tijbosch |

Highway 50, Nevada

Highway 1 en de Tioga Road kennen we natuurlijk allemaal, maar er zijn beduidend minder mensen bekend met Highway 50 in Nevada. Dat is te zien aan het aantal chauffeurs dat gebruik maakt van de route. Highway 50 is namelijk de eenzaamste weg van Amerika. Hier rij je uren rechtdoor zonder ook maar iemand tegen te komen, of je moet de tuimelende tumbleweeds meetellen.

Ook door Nevada trippen? Bekijk hier de mogelijkheden van Le Beau Reizen!

Zion National Park Le Beau Reizen- Unsplash
Boy Tijbosch |

Zion National Park, Utah

Zion National Park huisvest een groot ravijn met verschillende canyons. De Zion Canyon Scenic Drive komt langs een aantal fantastische uitkijkpunten, maar wie daar niet genoeg aan heeft, vindt hier verschillende opties. De nattige wandeling door The Narrows, bijvoorbeeld. Of de ietwat gevaarlijke trip richting Angels Landing.

Lake Tahoe Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Lake Tahoe, Californië en Nevada

Nu is Lake Tahoe onder Amerikanen uiterst populair, maar het internationale toerisme laat het gigantische zoetwatermeer op de grens van Californië en Nevada toch redelijk vaak links liggen. En dat terwijl Lake Tahoe juist zo multifunctioneel is. In de zomer is het dé bestemming voor een verfrissende duik, waar het ’s winters juist één groot skiresort is.

Sequoia & Kings Canyon National Park Le Beau Reizen- Unsplash
Boy Tijbosch |

Sequoia & Kings Canyon National Park, Californië

De sequoia’s in dit nationale park horen bij de grootste bomen ter wereld – en er kan er maar één het allergrootst zijn. Die eer gaat naar General Sherman: een gigantisch exemplaar en een ware toeristentrekker. Mis hem niet – hoewel dat gezien de grootte ook best lastig is.

Dit park bezoeken? Check hier het reisaanbod van Le Beau Reizen!

Mammoth Lakes Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Mammoth Lake, Californië

Mammoth Lake moet het hebben van een opmerkelijke combinatie tussen warmwaterbronnen en diepe meren. Het ietwat spooky Mono Lake, bijvoorbeeld. Ook opmerkelijk is het feit dat de regio doorgaans meer reizigers verwelkomt in de winter. Hoewel… Zo vreemd is dat ook niet, daar waar Mammoth Lake een waar wintersportparadijs is.

Las Vegas Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Hoe bezoek ik deze bestemmingen?

De hierboven genoemde bestemmingen komen allemaal terug tijdens de reis Western Highlights uit het aanbod van Le Beau Reizen. Dit reisbureau laat je weliswaar kennismaken met de hoogtepunten uit het Amerikaanse westen, maar ook met iets meer off the beaten path-bestemmingen. Kijk hier voor meer informatie!

Dit is een gesponsord artikel.