Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 bekende én 5 minder bekende bestemmingen in Midtown Manhattan

New York 2 - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Times Square, Flatiron Building en het Empire State Building? Die kennen we, natuurlijk. Maar ben jij ook bekend met Gullivers Gate en Eataly?

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

Times Square - PixabayTimes Square

Honderden mensen bij elkaar, een gigantische M&M’s Store en de grootste billboards die je jezelf maar kunt voorstellen. De New Yorkers zelf schijnen het niet zo te hebben op dit mega-commerciële kruispunt, maar wij zijn nu eenmaal reizigers en vinden Times Square daarom helemaal geweldig.


Intrepid Sea, Air & Space Museum

Het Intrepid Sea, Air & Space Museum is qua locatie in ieder geval het uniekste museum van New York. De expositie aan Pier 86 is namelijk gevestigd in een vliegdekschip dat in de Tweede Wereldoorlog nog werd gebruikt. Je vindt aan boord voertuigen als het ruimteveer Enterprise, de onderzeeër USS Growler én het paradepaardje: de Concorde.

[affiliate location=”intrepidseaairspacemuseum” type=”ticketlinks”]


Flatiron Building

Manhattans Flatiron Building is met recht een van de bizarste gebouwen van de stad. En dat het pand opvallend smal is – dat weet je. Maar wist je ook dat het ogenschijnlijk lage Flatiron Building in een ver verleden de hoogste wolkenkrabber van de stad was?

Gullivers Gate

Gullivers Gate ligt vlakbij Times Square en is in wezen een soort Madurodam op zo’n Amerikaans. Je vindt hier miniatuurversies van allerlei landen, waaronder Nederland. En zoals een goede, Amerikaanse attractie betaamt, is er ook een groot deel ingeruimd voor de Verenigde Staten zelf.

[affiliate location=”gulliversgate” type=”ticketlinks”]

Rockefeller Center - PixabayRockefeller Center

Rockefeller Center is een commercieel complex in het hart van Midtown. Hij staat met name bekend om haar schaatsbaan met, in december, de bijbehorende Rockefeller Christmas Tree, maar ook in de zomer is er genoeg te zien. Top of the Rock, bijvoorbeeld: een uitkijkpunt hoog bovenin Rockefellers GE Tower.

[affiliate location=”rockefellercenter” type=”ticketlinks”]


Eataly NYC Flatiron

Hou je van lekker eten en, behalve van New York en de Verenigde Staten, ook een beetje van Italië? Sla dan bij je volgende bezoek aan NYC het fenomeen Eataly niet over. De naam, een samentrekking van eat en Italy, verklapt al een beetje wat je hier mag verwachten.


Grand Central Terminal - PixabayGrand Central Terminal

Hét treinstation van de stad? Dat is ongetwijfeld Grand Central Terminal. Maar New York Centraal is veel meer dan alleen een vertrekpunt voor verschillende treinen. Je vindt er bijvoorbeeld ook een grote collectie restaurants en winkels. Dat maakt Grand Central Terminal meer dan een station: een bestemming op zich.

[affiliate location=”grandcentralterminal” type=”ticketlinks”]


International Center of Photography School

De International Center of Photography School is dé plaats waar menig fotograaf graag zijn of haar foto ziet prijken. Het centrum showt verschillende reportages van bekende en minder bekende journalisten.

Macy’s Herald Square

De grootste winkel ter wereld – dát is deze flagship store van warenhuis Macy’s. Het lijkt ons onmogelijk om alle schappen in één dag te bekijken, maar het werkelijk gigantische pand is voor iedere New York-reiziger een must see – ook wanneer je niet voor het shoppen komt

The Shops at Columbus Circle

Deze shops vormen samen wellicht niet het grootste winkelcentrum van New York, maar de mall is wél uniek. Door de ligging aan Central Park, bijvoorbeeld. Of door de supermarkt met bijbehorende versafdeling die je in de kelder vindt.

Amerika Only Magabook 5

Meer New York!

Reporter Richard bezocht dit jaar New York en schreef er een interessant artikel vol reistips over. Bekijk hem in Amerika Only Magabook 5!

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]