Canada Only

5 bestemmingen die je niet mag missen in de omgeving van Lake Powell

Glen Canyon
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een van de allermooiste bestemmingen in Arizona en Utah? Dat is zonder twijfel Lake Powell. De combinatie vuurrode rotsen, felblauw water én de nabijheid van een fenomeen als Horseshoe Bend zie je tenslotte ook niet elke dag. Heb je plannen om het kunstmatige meer te bezoeken? Zorg dan dat je déze vijf bestemmingen niet overslaat!

Glen Canyon

De Grand Canyon en de Bryce Canyon – die kennen we zo onderhand wel. De Glen Canyon is minder bekend. En we gaan je heus niet vertellen dat deze Canyon net zo indrukwekkend is als haar grotere broers, maar hij wordt wél onderschat. Al is het alleen vanwege de vele zwemmogelijkheden. Die zie je niet bij de Bryce Canyon…


Horseshoe Bend

We hadden het er net al even over – de Horseshoe Bend is fenomenaal. Sterker nog: deze bocht in de Colorado River is een van de meest gefotografeerde bestemmingen tijdens road trips door het Amerikaanse westen. Kunnen we dat begrijpen? Ja – dat kunnen we begrijpen.

Ook zo’n foto maken? Ga dan naar de Horseshoe Bend Overlook!


Glen Canyon Dam

Lake Powell is ontstaan dankzij de Glen Canyon Dam. Deze dam werd in 1963 gebouwd om de watertoevoer naar het meer te realiseren. De destijds ietwat controversiële dam is nu een attractie op zich. 216 meter hoog, 475 meter lang en moeilijk te missen.


Cathedral Wash

Iets minder bekend in deze streek: Cathedral Wash. Een wandeling voor outdoor minder Amerika-fans die het niet erg vinden een beetje smerig te worden. Trek je oude kleding aan en begin aan deze unieke trip over Utah’s roodoranje rotsblokken.


Rainbow Bridge

Qua vorm had de Rainbow Bridge ook niet misstaan in Arches National Park. Deze zandstenen boog ligt vlakbij Lake Powell en is bijna negentig meter hoog. Je mag ‘m niet missen – en met die hoogte is dat praktisch ook bijna onmogelijk.