Canada Only

5 bestemmingen in Utah die géén National Park zijn

Dead Horse Point State Park en Tioga Tours - Pexels
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bryce Canyon National Park en Zion National Park horen bij de absolute hoogtepunten van de Verenigde Staten. Maar eh – dat weten we nu eigenlijk wel. Heb je plannen om naar het Amerikaanse Westen te gaan? Skip dan déze ietwat alternatieve bestemmingen niet!

Park City en Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

1.

Park City

Wintersport is wellicht niet iets wat je direct associeert met de Verenigde Staten. Toch zijn skiën en snowboarden ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan uiterst populair. Waar dat allemaal gebeurt? In Park City: het grootste skigebied van Amerika met honderden kilometers aan zowel brede als lange afdalingen.

Misschien dat de naam Park City je nu al iets zegt. Tenslotte werden hier in 2002 de Olympische Winterspelen gehouden. Maar zelfs als je verder weinig hebt met wintersport en -spelen is Park City de moeite waard. Al is het maar vanwege de uiterst knusse Main Street in het centrum: dé plek waar alle afdalingen uitkomen.

Park City bezoeken? Check dan hier het aanbod reizen van onze vrienden van Tioga Tours!

Grand Staircase-Escalante National Monument en Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

2.

Grand Staircase-Escalante National Monument

Géén National Park, maar een National Monument. Grand Staircase-Escalante National Monument is vernoemd naar de brede, door de natuur gevormde terrassen die samen wel iets weg hebben van een trap – vandaar de naam. En wie dit wil zien, mag een waar kleurenspektakel verwachten. Rood en oranje, maar ook grijs en zelfs roze: alles komt terug in dit bijzondere landschap.

Dé manier om het te zien? Dat is de Scenic Byway 12. Hij kronkelt van Panguitch naar Torrey. 

Bovendien loopt ‘ie grofweg van Bryce Canyon National Park naar Capitol Reef National Park. Mócht je je dagelijkse dosis nationale parken onverwachts tóch missen, dan kun je altijd van gedachten veranderen.

Zien? Kijk dan hier!

Dinosaur National Monument en Tioga Tours - Pexels
Boy Tijbosch |

3.

Dinosaur National Monument

Dinosaur National Monument is een interessante bestemming wanneer dino’s helemaal je ding zijn. Door de jaren heen zijn hier enorm veel fossielen gevonden. Welke dat zijn en waar ze precies zijn opgerakeld? Dat zie je aan de hand van de indrukwekkende Fossil Discovery Trail.

Heb je verder geen interesse in Platvoet en zijn vriendjes? No worries. Dinosaur National Monument is ook erg populair bij kampeerders, vissers en rafters. 

Naar het Amerikaanse Westen? Check deze reizen van Tioga Tours!

Salt Lake City en Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

4.

Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en onlosmakelijk verbonden met het Mormoonse geloof. Zij hebben hier tenslotte hun hoofdkwartier in de vorm van de indrukwekkende Salt Lake Temple. Het pand is het centrale punt van Temple Square, wat op haar beurt weer het middenpunt van de stad is.

Omdat Mormonen er de traditie op nahouden om familiegegevens van alles en iedereen te verzamelen, is de Family History Library een interessante bestemming. De kans is groot dat hier ook iets van jouw familie is te vinden. Je kunt er hier zomaar achterkomen dat je nog een verre neef in Oklahoma hebt.

Salt Lake City is bovendien een ideale uitvalsbasis voor routes door het Zuid-, maar ook het Noordwesten. Reizen door deze streken vind je hier en hier.

Dead Horse Point State Park en Tioga Tours - Pexels
Boy Tijbosch |

5.

Dead Horse Point State Park

Moab, Utah is hét vertrekpunt voor zowel Arches National Park als Canyonlands National Park. Het plaatsje ligt precies tussen deze twee parken in en zodoende erg populair onder nationale én internationale reizigers.

Maar goed. Omdat we National Parks voor dit rijtje nu eenmaal hebben afgezworen, komen we met een alternatief. En wát voor alternatief! Dead Horse Point State Park is namelijk één van de prachtigste bestemmingen in het Amerikaanse Westen. Je hebt hiervandaan een fantastisch uitzicht over de Colorado Valley en de Colorado River: de rivier die ook verantwoordelijk is voor het uitsnijden van de Grand Canyon.

Naar Moab? Kijk dan hier!

Infodag

Meer weten over Zuidwest-Amerika, maar ook over West-Canada? Kom dan naar de infodag van Tioga Tours op zaterdag 15 oktober 2022!

Kruip achter het stuur van een Amerikaanse camper, schuif aan voor een adviesgesprek met een reisadviseur of stippel meteen een route uit met kenners uit Utah zelf. Klik hier voor méér info!