Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 busverbindingen in San Francisco die er-rug interessant zijn voor toeristen

San Francisco
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het openbaar vervoer in Amerika is niet altijd even geweldig. San Francisco? Dat is een uitzondering. De kabeltrams ken je, maar de stad heeft ook een uitgebreid busnetwerk. Déze vijf lijnen moet je als toerist in je achterhoofd houden!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]

Lijn 38 – van Union Square naar de kust

Bus 38 wordt in de stad ook wel de Geary Express genoemd. Het is waarschijnlijk de meest gebruikte buslijn van San Francisco, omdat ‘ie praktisch de hele stad doorkruist. Zo is het bijvoorbeeld de beste optie om – vanaf Union Square – naar de Golden Gate Bridge te gaan. Stap daarvoor uit bij de halte Park Presidio Boulevard en schakel vervolgens over op bus 28 richting de brug.

Andere bestemmingen die je met Lijn 38 kunt bezoeken, zijn Ocean Beach, Sutro Baths, Legion of Honor en de wijken Japantown en Richmond.

Lijn 5 – van Market Street naar Golden Gate Park

Deze bus, die dan weer de Fulton Express wordt genoemd, loopt een paar blokken ten zuiden van Lijn 38. Hij komt dichtbij de beroemde Painted Ladies langs Alamo Square én doet de noordkant van het Golden Gate Park aan. Lijn 5 brengt je daarmee snel hij bestemmingen als de Dutch Windmill en de wijn Haight Ashbury en Hayes Valley.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Lijn 30 – via Chinatown, Fisherman’s Wharf en Marina District

Bus 30 brengt je naar verschillende bestemmingen, maar is ook een attractie op zich. Wie $2,75 betaalt, mag twee uur blijven zitten: een rit door de toeristische buurten van de stad. De bus gaat namelijk dwars door Financial District en Chinatown én langs de Fisherman’s Wharf.

Lijn 28 – naar de Golden Gate Bridge

Voor een attractie van dat kaliber is de Golden Gate Bridge tamelijk lastig te bereiken. De hop-on-hop-off-bussen zijn eigenlijk de enige die je écht dicht bij de brug brengen. Het bete alternatief? Dat is Lijn 28. Deze bus vertrekt vanaf Van Ness Avenue, net achter Ghirardelli Square.

Lijn 76X – over de Golden Gate Bridge

Lijn 28 en de hop-on-hop-off-bussen brengen je misschien dicht bij de bekende brug, maar gaan er niet overheen. Er is één bus die dat wel doet: de MUNI-bus 76X. Deze bus begint de route op Market Street, rijdt vervolgens over de Golden Gate Bridge en trekt daarna de Marin Headlands in. Je kunt dan helemaal doorrijden tot aan Point Bonita, waar je een schitterende vuurtoren vindt.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]