Canada Only

5 buurten in Los Angeles waar je misschien wel wordt neergeschoten…

Gevaarlijke wijken Los Angeles
Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oké, die titel is misschien wat overdreven. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet, en zoals bij bijna alle grote steden het geval is, heeft Los Angeles ook een aantal gevaarlijke wijken en voorsteden waar je als reiziger maar beter niet kunt komen. We raden je ten zeerste aan deze vijf buurten te mijden.

Gevaarlijke wijken Los Angeles
Unsplash

Compton

Compton is niet alleen de geboorteplaats van gangsta rap, maar ook een stad waar het aantal onopgeloste moorden absurd hoog ligt.

Nóg een argument om hier niet te komen: het is de enige plaats ter wereld die beschikt over een bulletproof drive-thru. We bedoelen maar…

Hotel nodig in Los Angeles? Kijk hier voor hotels op betere plekken, zoals Anaheim, Beverly Hills en Santa Monica.

Unsplash

Gevaarlijke wijken in Los Angeles: Watts

Watts is, net als Compton, een wijk die haar naam absoluut tegen heeft, mede veroorzaakt door de Watts Riots uit de jaren negentig.

Desondanks zijn alle waarschuwingen over deze buurt niet zinloos. Crips en Bloods maken er grotendeels de dienst uit en hoewel ze toeristen over het algemeen niets doen, lijkt het ons niet handig de confrontatie met een gang member te zoeken.

Tip van ons! Bezoek Los Angeles tijdens een rondreis door het Amerikaanse Westen. Vlieg in dat geval naar San Francisco. Dit is vaak voordeliger dan naar LAX.

Gevaarlijke wijken Los Angeles
Unsplash

East Compton

East Compton, volgens The Greater Los Angeles Area een apart stadsdeel, heeft de twijfelachtige eer bovenaan te staan op de zogeheten Homicide Rader van de L.A. Times.

Die notering heeft het gebied te danken het hoogste aantal moorden per vierkante mijl: elf.

Iets leuks doen in Los Angeles? Kijk hier voor tickets voor onder meer Universal Studios Hollywood en de Warner Bros. Studio.

Unsplash

Gevaarlijke wijken in Los Angeles: Venice

‘Maar wacht… is Venice niet die plaats met de mooie stranden en de leuke winkeltjes?’

Absoluut. Venice Beach, althans.

Het deel genaamd Oakland staat bekend als wijk waar je, vooral ‘s nachts, maar beter niet kunt zijn.

Naar Amerika? Check onze SpaarShirts en vink alle bezochte staten af!

Unsplash

Skid Row

Skid Row staat niet bekend om veel moorden of hoge misdaadcijfers, maar wel om het grote aantal daklozen. Hier tref je zo’n drie- tot vijfduizend mensen zónder huis aan: ze wonen allemaal op straat.

Daarnaast komt er veel drugscriminaliteit voor. ‘t Is een wijk die iedere toerist moet vermijden, maar ook een wijk waarvan je het je afvraagt hoe deze in hemelsnaam in een rijk land als Amerika kan ontstaan…

Kortingscode! Huur een auto bij Alamo, gebruik de code ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% op het huurbedrag.