Canada Only

5 buurten in Los Angeles waar je misschien wel wordt neergeschoten…

Los Angeles
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oké, die titel is misschien wat overdreven. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet, en zoals bij bijna alle grote steden het geval is, heeft Los Angeles ook een aantal voorsteden en wijken waar je als reiziger maar beter niet kunt komen. We raden je ten zeerste aan deze vijf wijken te mijden.

[affiliate location=”losangeles” type=”amerikanl”]

1.    COMPTON

Compton is niet alleen de geboorteplaats van gangsta rap, maar ook een stad waar het aantal onopgeloste moorden absurd hoog ligt. Nóg een argument om hier niet te komen: ‘t is de enige plaats ter wereld die beschikt over een bulletproof drive-thru.

2.    WATTS

Watts is, net als Compton, een wijk die haar naam absoluut tegen heeft, mede veroorzaakt door de Watts Riots uit de jaren ’90. Desondanks zijn alle waarschuwingen over deze buurt niet zinloos. Crips en Bloods maken er grotendeels de dienst uit en hoewel ze toeristen over het algemeen niets doen, lijkt het ons niet handig de confrontatie met een gang member te zoeken.

3.    EAST COMPTON

East Compton (volgens The Greater Los Angeles Area een apart stadsdeel) heeft de twijfelachtige eer bovenaan te staan op de Homicide Rader van de L.A. Times. Die notering heeft het gebied te danken het hoogste aantal moorden per vierkante mijl: elf.


4.    VENICE

‘Is Venice niet die plaats met de mooie stranden en de leuke winkeltjes?’ Absoluut. Venice Beach, althans. Het deel genaamd Oakland staat bekend als wijk waar je, vooral ‘s nachts, maar beter niet kunt lopen.

5.    SKID ROW

Skid Row staat niet bekend om veel moorden of hoge misdaadcijfers, maar wél om het grote aantal daklozen. Hier tref je zo’n drie- tot vijfduizend mensen zónder huis aan: ze wonen allemaal op straat. Daarnaast komt er veel drugscriminaliteit voor. ‘t Is een wijk die iedere toerist moet vermijden, maar ook een wijk waarvan je het je afvraagt hoe deze in hemelsnaam in een rijk land als Amerika kan ontstaan.

[affiliate location=”losangeles” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”losangeles” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”losangeles” type=”ticketlinks”]