Canada Only

5 Californische road trips die jouw rij-skills FLINK op de proef stellen…

Highway 1 tips
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vond je die haarspeldbochten van Highway 1 al lastig rijden? Vertoon je dan maar niet op een van déze wegen…

1. Angeles Crest Highway

Iets meer dan twintig mijl ten noordoosten van Los Angeles vind je de Angeles Crest Highway. En het is lastig een nóg groter contrast met LA te vinden dan deze so-called snelweg. De twee rijstroken stijgen en dalen behoorlijk – en dat niet alleen. Rij hem ‘s winters en je wordt mogelijk geconfronteerd met sneeuw.

Deze highway rijden doe je tijdens een road trip door het Amerikaanse westen. Je kunt ook een auto huren in LA en je GPS instellen op Angeles National Forest.


2. Route 152

Heb je het wel gezien op die Highway 1? Pak dan de afslag nabij Watsonville en neem Highway 152. Het zijn de uiterst bochtige vijf mijl nabij de knoflookstad Gilroy die uitwijzen of je écht zo’n goede chauffeur bent. De rest van de route? Die is ook zéker niet slecht…

Route 152 rijden doe je van Gilroy naar Watsonville – of andersom. Goed te combineren met Highway 1 tijdens een road trip door het westen. Check HIER de prijzen voor een voordelige huurauto. Hotels in de omgeving vind je HIER.


Santa Barbara
Anneloes Keunen via Amerika Only

3. North San Marcos Road

Ga je naar Santa Barbara? Dan is de North San Marcos Road leuk voor een dagtrip. Volg Highway 154 vanuit de stad en rij vervolgens de heuvels in. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht over het toch al bijzondere landschap van Cali.

Santa Barbara bezoeken? Dat doe je tijdens een road trip door het Amerikaanse westen. Je kunt ook een auto huren in Los Angeles en je GPS instellen op North San Marcos Road.


Redwoods State Park - Christian Heeb via Visit California
Christian Heeb via Visit California

4. Route 128

Een alternatief deel van Cali zien? Route 128 it is! Deze curvy snelweg ligt boven San Francisco. De omgeving? Die lijkt eigenlijk meer op Oregon. De trip slingert door Redwoods National Park en komt uiteindelijk uit op Highway 1. Het noordelijke, ruigere deel – althans.

Dit deel van Cali zien? Zoek dan een reis door het noorden van de Golden State óf huur een auto in San Francisco. Hotels in de omgeving vind je HIER.


Route 79, Californië - Myles McGuinness via Visit California
Myles McGuinness via Visit California

5. Route 79

In het zuiden van de Golden State vind je Route 79 – a.k.a. dé road trip om je rijvaardigheden de testen. Waarom? Omdat de meeste fabrikanten hier hun prototypes testen – daarom. Logisch. In het Cuyamaca Ranch State Park en in Pine Valley passeer je zo’n beetje alle omstandigheden die tijdens een gemiddelde rijles aan bod komen. Maar met die omschrijving doen we de road trip zelf iets te kort. De uitzichten zijn namelijk fa-bu-leus. Aanrader!

Route 79 is goed te bereiken vanuit San Diego en eventueel vanuit Los Angeles. Kijk HIER voor huurauto’s in de omgeving en HIER voor hotels.