Afrika OnlyCanada Only

5 Californische topbestemmingen voor iedereen die al eerder in de Golden State is geweest

Lake Tahoe - Travel Nevada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ga je voor het allereerst naar de Amerikaanse westkust? Dan lijk je wel gek als je bestemmingen als San Francisco, Los Angeles en Yosemite National Park overslaat. Maar mócht je dusdanig fortuinlijk zijn dat je meermaals in Cali bent geweest? Dan wordt het een ander verhaal en geloof je het wel voor wat de Alcatrazzen en Golden Gate Bridges betreft.

Déze bestemmingen passen wellicht meer in je straatje. Ze zijn minder bekend bij het grote publiek en meer bij de locals, maar bovenal niet minder indrukwekkend.

Shasta Cascade - Myles McGuinness via Visit California
Foto: Myles McGuinness via Visit California

De natuur van Shasta Cascade

Het noorden van Californië lijkt eigenlijk geenszins op haar zuidelijke wederhelft. Neem nu Shasta Cascade. Hier stikt het van de watervallen. Inderdaad – watervallen. Die zie je niet in LA en omstreken (goed, in Yosemite National Park zie je ze wél).

De mooiste bestemming? Dan gaan we voor Burney Falls: ooit de favo plek van wijlen president Teddy Roosevelt.


Lake Tahoe - Travel Nevada
Foto: Travel Nevada

De omgeving rondom Lake Tahoe

Lake Tahoe is vrij bekend, maar het gigantische meer op de grens met Nevada moet het qua populariteit toch vaakafleggen met natuurgebieden als Death Valley National Park en, daar is ‘ie weer, Yosemite National Park.

Iets anders zien? Neem daarom de historische Wagon Trail in South Lake Tahoe en reis door tot aan het plaatsje Placierville. Je maakt dan dezelfde trip als de pioniers die Californië hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is.


Jelly Beans

De Jelly Beans van Fairfield

Fan van Jelly Beans? Dan is er maar één bestemming voor jou: Fairfield. Waarom? Omdat hier de Jelly Bean Factory staat, dáárom. En rondleidingen door de fabriek zijn helemaal gratis. Self guided, dat dan weer wel.


Pismo Beach - Carol Highsmith via Visit California
Foto: Carol Highsmith via Visit California

De vlinders van Pismo Beach

Zo onbekend is Pismo Beach ook weer niet. Komt voornamelijk door de ligging langs een van Amerika’s populairste road trips – Highway 1. Maar Pismo Beach is raakt desondanks nog te vaak in de vergetelheid. Veel reizigers komen er wel langs, maar stoppen er niet en missen zo de Monarch Butterfly Grove.

De wát? De Monarch Butterfly Grove. Dé place to be voor wie 15.000 migrerende vlinders wil zien. Dan moet je wel tussen eind oktober en februari naar de Golden State, trouwens.


StruisvogelDe struisvogels van Solvang

Over unieke fenomenen gesproken… Heb je ooit gehoord van Ostrichland USA? Waarschijnlijk niet. En toch ligt ook deze struisvogelboerderij dichtbij bekende plaatjes als Solvang en Santa Barbara. Anyway – hier vind je, gezien de naam niet heel onverwacht, een indrukwekkende verzameling struisvogels en emoes. Een leuke bestemming waar de meeste reizigers onbewust geen aandacht aan geven.