Canada Only

5 Death Valley-plaatsen die je niet mag overslaan

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit zijn de absolute hoogtepunten uit het Californische park!

door Boy Tijbosch

1.    BADWATER

Alleen al de variaties in de hoogte maken de Death Valley een uniek nationaal park. Sommige delen liggen onder de zeespiegel, terwijl anderen bestaan uit hoge en soms zelfs besneeuwde bergtoppen. De meest laag gelegen plaats is Badwater – niet allen van de Death Valley, maar van het hele westelijk halfrond: 85,5 meter beneden peil.


2.    DANTE’S VIEW

Iets verder dan Badwater vind je Dante’s View – een uitkijkpunt met zicht op grillige rotsformaties en wilde woestijnlandschappen. Omschrijven is lastig: je moet echt op Dante’s View hebben gestaan wil je weten wat het inhoudt.


3.    ZABRISKIE POINT

Nog zo’n uitkijkpunt: Zabriskie Point. Dit keer kijk je uit over de heuvelachtige Badlands. Vraag voor je bezoek wel de nodige parkinfo aan: vorig jaar moest Zabriskie nog gesloten worden wegens een onstabiele ondergrond.


4.    FURNACE CREEK/STOVEPIPE WELLS

De Death Valley heeft ook een aantal (zeer) kleine dorpjes, waarvan Furnace Creek en Stovepipe Wells (foto) de bekendsten zijn . Overnacht je in het park, dan is de kans groot dat je dat hier doet. Tuurlijk – de plaatsjes zijn wat toeristisch opgezet. Maar je raakt er wel aan de praat met mensen die dit gebied hun thuis noemen, wat érg interessant is.


5.    SAND DUNES

De Sand Dunes zijn de duinen van de Valley en in principe geschikt voor een wandeling – alleen niet midden op de dag. Slippers zijn evenmin een aanrader: het zand is gloeiend heet.