Canada Only

5 dingen die je alleen weet als je in Utah en Arizona bent geweest

Moab
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Toch, Amerika-fans?

Bryce Canyon National Park - Unsplash

Je weet, na een vakkundige en uiterst neutrale vergelijking, wat de verschillen tussen Bryce en Grand Canyon National Park zijn

Samengevat komt het er waarschijnlijk op neer dat je Bryce Canyon mooier vond, maar Grand Canyon indrukwekkender. Niet? Maakt ook niet uit. Belangrijker is dat je ze beiden van je bucket list kunt halen.

[themify_layout_part slug=”leestips-amerikaanse-westen”]

Bryce Canyon National Park - Unsplash

Je weet dat Bryce Canyon een eigen Wall Street heeft

En dat deze variant geenszins te vergelijken is met de versie in New York. Om te beginnen, staan er geen kantoorpanden en ontbreekt het de Manhattan-editie nogal aan roodoranje gesteentes. Bovendien zie je in New York geen eekhoornachtige wezens die je schoenveters bijster interessant vinden.

Bryce Canyon National Park

Je weet dat Bryce’s Navajo Loop een garantie is voor zere kuiten

Het is de meest voor de hand liggende wandeling van het nationale park – mede doordat de route niet gek lang is. En tóch voel je de volgende dag, soms zelfs die avond al, exact hoe weinig zin je benen hebben in nog zo’n avontuur. ‘De volgende canyon die we tegenkomen, bekijken we vanuit de auto.’

Arches National Park - Unsplash-min

Je weet dat er nogal wat zandstenen bogen staan in Arches National Park

Meer dan tweeduizend, om precies te zijn. Je hebt minstens tien foto’s gemaakt van het eerste exemplaar dat je tegenkwam, maar je telefoon maar weer opgeborgen toen je boog 342 passeerde. Overigens kan dit aantal weleens inkrimpen: de gammel ogende Landscape Arch ziet eruit alsof hij het binnen nu en honderd jaar instort – over een halfuurtje is dus ook goed mogelijk.

Moab weer

Je weet exact hóe gunstig de ligging van het dorpje Moab is

Naast Arches National Park, naast Canyonlands National Park en ook nog eens dichtbij Dead Horse Point State Park. Die bijnaam Adventure Capital Of The World is méér dan treffend.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerikaanse-westen”]

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]