Canada Only

5 dingen die je niet mag missen in Tampa, Florida

Busch Gardens
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Of je deze stad nu Tampa of Tampa Bay noemt: de bestemming wordt opvallend vaak overgeslagen door reizigers die bezig zijn met een rondreis door Florida. Dat is ergens ook logisch: de Sunshine State heeft zoveel interessante bestemmingen dat je simpelweg keuzes moet maken, tenzij je een jaar vakantie hebt.

[affiliate location=”tampa” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”tampa” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”tampa” type=”ticketlinks”]

Maar aan de andere kant is het zonde. In en rondom de stad vind je verschillende must sees en to do’s die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn onze favorieten.

Oh – en om er zeker van te zijn dat je deze bestemming bij haar juiste naam doet: het is Tampa. Vergeet de Bay.

Gulp Coast

Nee – het is geen spelfout. De Gulp Coast is Tampa-slang voor de aaneenschakeling aan bierbrouwerijen die je rondom Tampa vindt. Dat begint in het plaatsje Tarpon Springs en loopt vervolgens via Dunedin naar St. Petersburg. Rij hem van noord naar zuid en je komt zo’n dertig brouwerijen tegen. Best een leuk ritje en een mooie afwisseling tussen de pretparken van Orlando en de stranden van de Gulf Coast.

Manatee River

Rondom Tampa vind je verschillende springs: zoetwaterbronnen waar je mag zwemmen en waar menig Amerikaan graag zijn of haar vrije dag besteedt. Manatee River is zo’n bestemming. Je kunt hier al zwemmend prima afkoelen van de Florida-hitte, maar een beter alternatief is tubing. Huur een opblaasbare band, klauter erin en laat jezelf meenemen door de stroming. Een ritje in zo’n band duurt maar liefst twee uur: langer dan welke lazy river dan ook. En onderweg kom je geheid een paar manatees – lees: zeekoeien – tegen waarnaar de rivier is vernoemd. Zie je ook niet iedere dag.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Tampa Riverwalk

Bovenal is Tampa een stad met een behoorlijk druk zakencentrum. Gave foto’s van de skyline maak je vanaf de Tampa Riverwalk: een twee mijl lange promenade die dwars door de stad kronkelt. Je kunt ‘m lopen, maar een fiets huren is in die hitte wellicht een betere optie.


Busch Gardens
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Busch Gardens

De bekendste bestemming van Tampa is zonder twijfel Busch Gardens. Het pretpark is een combi tussen dieren kijken en achtbanen berijden – en we weten niet welke van de twee wilder is. Anyway – het park doet niet veel onder aan de pretparken in Orlando en een trip naar Busch Gardens is op z’n minst het overwegen waard.


St. Petersburg

Tampa wordt vaak in een adem genoemd met St. Petersburg. Komt omdat de twee praktisch tegen elkaar aan liggen, ware het niet dat er een grote baai beide steden van elkaar scheidt. Hoe dan ook: St. Petersburg is een van de gaafste steden in Florida en prima te combineren met je trip naar Tampa.

Downtown St. Petersburg is een aaneenschakeling van restaurants, hipsterachtige winkeltjes en rooftop bars en alles ligt op korte loopafstand van elkaar. En ben je tóch naar Florida gekomen om op het strand te liggen, dan is het prachtige strand van St. Pete Beach nooit héél ver weg.

Vanaf juni 2019 vliegt Delta Airlines rechtstreeks naar Tampa – ideaal voor Florida-reizigers. Kijk HIER voor beschikbare tickets.

[affiliate location=”tampa” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”tampa” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”tampa” type=”ticketlinks”]