Canada Only

5 dingen die iedere Beauty And The Beast-fan móet doen in Orlando

Festival Of Fantasy Parade, Magic Kingdom
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Groot fan van Beauty And The Beast? Of het nu gaat om de originele film, de nieuwe film óf de musical: iedereen gecharmeerd van dansende kandelaars en pratende theepotten, moet ooit een keer naar Orlando – zo blijkt uit deze vijf must-do’s!

Enchanted Tales with Belle, Magic Kingdom
Foto: Kent Philips

1. Ontmoet Belle in Magic Kingdom

Wil je Belle hoogstpersoonlijk ontmoeten? Dat kan – tijdens de attracties Enchanted Tales With Belle in het pretpark Magic Kingdom. ‘t Is zo’n typische attractie waar de Amerikanen dol op zijn, inclusief interactie met publiek. Het kan daardoor zomaar zo zijn dat je wordt opgeroepen om te acteren als harnas, maar goed. Dat moet je maar voor lief nemen.


Be Our Guest, Magic Kingdom
Foto: Matt Stroshane

2. Probeer ‘the grey stuff”

Try the grey stuff, it’s delicious’. Herkenbare woorden voor iedereen die Lumière, in welke vorm dan ook, Be Our Guest heeft horen zingen. Maar wat hij daar precies mee bedoelt? Dat is onduidelijk. Tenminste – tot nu. Het restaurant Be Our Guest, ook in Magic Kingdom, heeft hier op ingespeeld door letterlijk ‘the grey stuff’ op de menukaart te zetten. Het gaat om een soort dessert welke ‘s ochtends en ‘s middags wordt geserveerd als cupcake en ‘s avonds verschijnt in taartvorm. Lijkt het je niets? Dan is eten in het prachtige restaurant in de West Wing sowieso een aanrader.


Disney's Hollywood Studios
Gene Duncan

3. Ga naar de musical

Naar de verkorte versie, althans. Je vindt hem in het derde Disney-park van Orlando: Disney’s Hollywood Studios. Beauty And The Beast – Live On Stage is hier een van de betere attracties.


Gaston's Tavern, Magic Kingdom
Foto: Matt Stroshane

4. Lunch in Gaston’s Tavern

Geen tijd en zin om uitgebreid te dineren terwijl je eigenlijk in Magic Kingdom wil rondlopen? Dan is Gaston’s Tavern een meer dan uitstekend alternatief. Hier geen grey stuff, maar wel macarons en andere, Franse snacks.


Festival Of Fantasy Parade, Magic Kingdom
Foto: Matt Stroshane

5. Zoek een plekje langs de paraderoute door Magic Kingdom

De Festival Of Fantasy Parade komt iedere middag voorbij. Drie keer raden wie er meerijdt…

Naar Disney World? Kijk dan hier voor tickets naar de parken. Voordelige hotels in Orlando vind je hier. Vliegtickets naar Central Florida vind je via TUI, Vliegtickets.nl en World Ticket Center. Een losse huurauto boeken kan bij Holiday Cars.