Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze 5 drive-in-bioscopen zijn 100% Amerikaans en helemaal geweldig

Drive-In - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Drive-in theaters zijn de meest klassieke manier om naar een film te kijken. Déze vijf exemplaren hebben de tand des tijds meer dan uitstekend overleefd.

1.

South Bay Drive In

Waar?

Imperial Beach, Californië

Omdat ‘ie vlakbij de oceaan ligt, kun je de zee vanuit deze drive-in-bioscoop gewoon ruiken. South Bay Drive In beschikt over drie zalen (lees: schermen) en bevindt zich nabij San Diego – op zo’n tien kilometer van de grens met Mexico.

[themify_layout_part id=34172]

2.

Mesa Drive-In

Waar?

Pueblo, Colorado

De Mesa Drive-In heeft eveneens drie schermen, maar dat is niet waar de meeste bioscoopgangers voor komen. Dat doen ze voor de film – én de schitterende backdrop. De bios ligt namelijk op een prachtige plek in Colorado.

3.

Route 66 Drive-In

Waar?

Carthage, Missouri

Plannen om de Route 66 te rijden? Stop dan ook bij dit klassieke theater langs de moeder der wegen. Je vindt hem in Carthage, Missouri en de shows schijnen hier altijd door te gaan – weer of geen weer.

[themify_layout_part id=34170]

4.

Wellfleet Drive-In Theater

Waar?

Wellfleet, Massachusetts

Deze classic drive-in ligt op het schiereiland Cape Cod langs de kust van Massachusetts. Je vindt hier ook een mini-golfbaan, een zogenoemde dairy bar met allerlei ijsjes én – alleen overdag – een vlooienmarkt. De bioscoop stamt uit 1957.

[themify_layout_part id=37739]

5.

The Alamo Drafthouse

Waar?

Austin, Texas

The Alamo Drafthouse gaat nog nét een stapje verder dan je doorsnee drive-in-bioscoop. Het is hier namelijk mogelijk om Jaws te kijken vanuit een rubberen band op Lake Travis. ‘Alleen Jaws?’ Alleen Jaws. Is een jaarlijks traditie.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]