Canada Only

5 Florida Keys bezienswaardigheden die je móet hebben gezien!

florida-keys-bezienswaardigheden
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ga je voor het eerst naar Florida? Dan staan de Florida Keys ongetwijfeld hoog op je to-do list. Deze vijf Florida Keys bezienswaardigheden mag je in dat geval niet missen!


Foto: Florida Keys News Bureau

Florida Keys bezienswaardigheden: #1 Big Pine Key

De Florida Keys vormen bij elkaar sowieso al een tropische bestemming, maar Big Pine Key is wat dat betreft de overtreffende trap. Het eiland staat bekend om haar Pine Trees – samen vormen deze bomen de leefomgeving van het met uitsterven bedreigde hertensoort Key Deer – maar de koraalriffen in het felblauwe water trekken de meeste toeristen. Het maakt dit eiland een van de vijf Florida Keys bezienswaardigheden die je niet mag missen.


Foto: Florida Keys News Bureau

2.    KEY LARGO

Key Largo is de éérste key die je tegenkomt wanneer je van Miami naar Key West rijdt. Het is direct een van de mooiste eilanden van het rijk, hoewel de beste bezienswaardigheden onder het wateroppervlak liggen. Hier vind je meerdere koraalriffen, een enorm beeld van Christus en zelfs een hotel – de Jules Underwater Lodge.


Foto: Florida Keys News Bureau

3.    DRY TORTUGAS NATIONAL PARK

Dit schitterende gebied is misschien wel het meest onbekende nationale park van de Verenigde Staten. Waarom? Omdat het op zo’n 109 kilometer bij Key West vandaan ligt – midden in zee. Wekelijks vertrekken er boten naar dit gebied. Behoor jij met een ticket tot de gelukkigen? Maak jezelf dan op voor een onvergetelijke trip. Absoluut een van de Florida Keys hoogtepunten!


Florida Keys bezienswaardigheden
Foto: Florida Keys News Bureau

4.    SEVEN MILE BRIDGE

De Overseas Highway verbindt de Florida Keys met het vasteland van de VS. Het is sowieso al een van de meest prachtige routes van Amerika, maar er kan maar één stukje het mooist zijn: de Seven Miles Bridge is zeven mijl puur genieten van een uitzicht over het felblauwe water.Foto: Florida Keys News Bureau

5.    ISLAMORADA

Nee, de afsluiter van dit rijtje is niet Key West. ’t Is een leuk stadje, maar nét iets te toeristisch – naar onze mening. We gaan voor Islamorada, Fishing Capitol Of The World. Die bijnaam is op twee manieren op te vatten. Islamorada heeft ontelbare plekken waar je uitstekend een hengel kunt uitwerpen, maar het eiland staat eveneens bekend om haar prima visgerechten. Islamorada hoort absoluut bij de Florida Keys bezienswaardigheden die je móet hebben gezien.

Meer tips? Ga dan naar de officiële website van het Florida Keys News Bureau.