Canada Only

5 gave bestemmingen in de buurt van Highway 1, Californië

Highway 1
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Highway 1 is een van de mooiste road trips van The States, maar zelfs dan wil je ongetwijfeld ergens stoppen. Wij suggereren déze vijf bestemmingen.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

1.

Monterey Bay Aquarium

Het grootste aquarium van The States zou je misschien eerder in Vegas of L.A. verwachten, maar nee hoor – hij staat in Monterey. 350.000 vissen en andere waterbeesten geven 886 Cannery Row op als adres bij sollicitaties en het zeebassin huisvest ruim 4,5 miljoen liter waard – leuk voor bij een verhuizing.

Highway 1

2.

Bixby Creek Bridge

Een betere plek om de benen te strekken of om van chauffeur te wisselen omdat je vindt dat het origineel teveel slingert, is er eigenlijk niet. Je bent niet de enige toerist die uitstapt voor een foto van de Bixby Creek Bridge, maar geef ze eens ongelijk: de beroemdste brug van Californië (hoewel – Golden Gate Bridge…) is misschien wel het mooiste wapenfeit van de toch al indrukwekkende Highway 1.

[themify_layout_part slug=”reistips-californie”]

3.

Stearns Wharf

De Stearns Wharf is het middelpunt van het strandleven in Santa Barbara – letterlijk. De pier, die in het verleden meermaals affakkelde, maar telkens weer in ere werd hersteld, verdeeld de kuststrook van het stadje in tweeën en is onder meer een welkome verzameling visrestaurants – vooral na een trip over Highway 1.

Santa Barbara
Anneloes Keunen via Amerika Only

4.

Mission Santa Barbara

Missieposten vind je overal in Californië. Ze verwijzen naar een tijd dat niet The Terminator, maar de Spanjaarden hier de dienst uitmaakten en de Santa Barbara Mission, of Mission Santa Barbara, whatever je wil, is een van de meest bezocht exemplaren.

[themify_layout_part slug=amerika-only-nieuwsbrief]

5.

Morro Bay

We kunnen wel zeggen dat je Morro Rock in Morro Bay niet mag missen, maar als je ‘m mist, mankeer je serieus iets aan je ogen. De vulkanische rots werd vermoedelijk in 1542 ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Rodríguez Cabrillo, hoewel we dat geen hele fikse prestatie vinden.