Canada Only

De 5 gróótste toeristenvallen in New York en waar je beter heen kunt gaan

Staten Island Ferry - Juliene Schaer via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wereldberoemde steden hebben wereldberoemde tourist traps. New York City is vanzelfsprekend geen uitzondering. Deze vijf bestemmingen kun je – wat ons betreft – makkelijk overslaan. Ga in plaats daarvan naar de vijf alternatieven en haal het maximale uit je citytrip!

Empire State BuildingNiet doen: naar boven bij het Empire State Building
Wel doen: naar de Brooklyn Heights Promenade

We hebben wel een beetje een zwak voor het Empire State Building. Gewoon – omdat dit het Empire State Building is. Maar het uitzicht vanaf NYC’s bekendste wolkenkrabber valt vaak tegen. Het is duur. De wachtrij is lang. En eenmaal boven zie je de mooiste toren van New York niet omdat je er bovenop staat.

Wil je New York tóch van bovenaf zien? Dan zijn het One World Trade Center of Top Of The Rock een betere alternatieven. Of bespaar en ga naar de Brooklyn Heights Promenade. Hier maak je een perfecte foto van de Manhattan-skyline.


Arthur Avenue, New York - Christopher Postlewaite via NYC & Company
Christopher Postlewaite via NYC & Company

Niet doen: Little Italy
Wel doen: Arthur Avenue

Wie bij Little Italy straten vol Italiaans eten en andere, Romeinse taferelen verwacht, komt vaak bedrogen uit. Little Italy is amper een blok groot en eigenlijk een beetje troosteloos. Er wonen niet eens meer zoveel Italianen.

Gelukkig heeft NYC een back-up: Little Italy in The Bronx. Deze wijk ligt langs Arthur Avenue. En hier waan je jezelf wél eventjes in Italië.


CitiBike, New York - Joe Buglewicz via NYC & Company
Joe Buglewicz via NYC & Company

Niet doen: in een toeristenbus stappen
Wel doen: fietsen

Citi Bikes zijn overal in de stad te vinden. Voor slechts tien dollar huur je ze een hele dag. Daarmee kom je op plekken waar de hop-on-hop-off-bus niet komt.


Staten Island Ferry - Juliene Schaer via NYC & Company
Juliene Schaer via NYC & Company

Niet doen: het Vrijheidsbeeld
Wel doen: de ferry naar Staten Island

Lange wachtrijen. Strenge controles. Gift shops. Het is best leuk om te zeggen dat je op Liberty Island bent geweest, maar niet per se noodzakelijk when in New York. Zeker niet omdat de Staten Island Ferry zo’n uitstekend alternatief is. Deze gratis veerpont vertrekt vanaf het zuiden van Manhattan en vaart richting Staten Island – vlak langs het Vrijheidsbeeld.


Rockefeller Center - Will Steacy via NYC & Company
Will Steacy via NYC & Company

Niet doen: schaatsen bij het Rockefeller Center
Wel doen: schaatsen op de McCarren Rink

De schaatsbaan voor de deur van het Rockefeller Center is iconisch – dat moeten we toegeven. Hij is ook prijzig. Voor 27 dollar per persoon mag je anderhalf uur het overvolle ijs op. Dan is de McCarren Rink in Brooklyn een goed alternatief. Kost je acht dollar en je schaatst zo lang als je wil – tussen de New Yorkers.

Plannen om naar New York te gaan? Kijk hier voor voordelige vlucht-hotelcombinaties of boek je vliegticket en hotel los van elkaar. Kijk in dat laatste geval voor een vertrek op maandag of donderdag – doorgaans de goedkoopste vluchtdagen.