Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 interessante buurten in New Orleans, Louisiana

New Orleans
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

De lekkerste po’ boys. De gaafste radarboten. Een flinke dosis jazz. New Orleans is waarschijnlijk de populairste bestemming in Amerika’s Diepe Zuiden is – en dat is meer dan terecht.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

French Quarter

French Quarter is New Orleans’ meest bekende en elegante wijk. De buurt is befaamd om haar levendige uitgaanscentrum en de in Parijse stijl gebouwde balkonnetjes die de oorsprong van de naam van de buurt verraden.

Het kwartier is, naast gewoon een hele gezellige buurt, ook het vertrekpunt voor de tram die je naar alle uithoeken van The Big Easy brengt. En tuurlijk – je vindt hier Bourbon Street. Soms een beetje ordinair, maar als je er toch bent, kun je er net zo goed het beste van maken.

Tremé

Tremé is het oudste Afro-Amerikaanse gebied van de Verenigde Staten: een bron van historie, vertegenwoordigd in interessante musea als het Backstreet Cultural Center.

Een andere, nogal opvallende bestemming in de wijk is de St. Louis Cemetary No. 1. De bodemstructuur van New Orleans maakt het onmogelijk om hier te graven, waardoor dit kerkhof bestaat uit beangstigende doch indrukwekkende tombes boven de grond.

Mid-City

Het middendeel van New Orleans heet, heel verrassend, Mid-City en lijkt eigenlijk helemaal niet zoveel op bijvoorbeeld het French Quarter. Dit deel is een stuk artistieker, zo doen de hier aanwezige galerijen en boetieken uit de doeken. Aanrader is een rit met de Streetcar langs de fraaie en exclusieve huizen, voor de verandering eens gebouwd in Spaanse stijl.

Garden District

Wie van die typische, zuidelijke woningen wil zien, moet een enkeltje Garden District boeken. Deze stadswijk laat je weer een hele andere kant van New Orleans zien: die van mossige gebouwen, alternatieve zaakjes en creole food serverende restaurants.

Pak de Streetcar vanuit French Quarter en laat je simpelweg rondrijden.

Warehouse District

Het kunstzinnige Warehouse District is dé buurt waar oud en nieuw elkaar ontmoeten: hoog boven de geplaveide zaakjes waar sporadisch zelfs nog een koets met paard doorheen trekt, liggen rooftop swimming pools en hypermoderne restaurants.

Je vindt de wijk tussen het French Quarter en het Garden District, aan de Mississippi.

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]