Afrika OnlyCanada Only

5 minder bekende, zéér indrukwekkende bestemmingen in New England

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

New England is een van Amerika’s meest interessante regio’s. Met steden als Boston en al haar historierijke attracties hoef je jezelf hier geen moment te vervelen – hoewel dat eigenlijk geldt voor heel Amerika. Tóch zijn er ook een aantal bestemmingen in het Amerikaanse oosten die minder worden besproken, maar absoluut niet minder indrukwekkend zijn. Heb jij bijvoorbeeld ooit gehoord van déze plekken?

1.    WHITE MOUNTAINS

De dichte bossen van de White Mountains zijn erg populair bij de Amerikanen zelf, maar minder bij de Europeanen. Daar moet maar eens verandering in komen – zeker gezien alle prachtige bergmeren en stromende riviertjes. Je vindt de White Mountains in New Hampshire.


2.    GREEN MOUNTAINS

Een nét iets andere naam, een compleet andere locatie. De Green Mountains in Vermont zijn vooral indrukwekkend tijdens de Indian Summer, waarbij de bossen een prachtige, bruine gloed aannemen. Je vindt er bovendien veel beren, elanden en herten: ideaal voor wildlife-spotters.


3.    STOWE

We blijven nog even in Vermont – niet ver van de Green Mountains vind je namelijk het plaatsje Stowe. En Stowe komt rechtstreeks uit een prentenboek – zo lijkt het. Plannen om deze kant op te gaan? Vergeet vooral de Cannon Mountain niet: een nabij gelegen berg die je per kabelbaan bereikt.


4.    NEWPORT

Newport, Rhode Island is een prachtige locatie om te bezoeken. Vooral de Cliff Walk is een aanrader: dit unieke wandelpad loopt vlak langs een woeste Atlantische Oceaan. Wonen in Newport is een ander verhaal: de stad is thuis voor enkele kapitale villa’s van Amerika’s allerrijkste families.


5.    ACADIA NATIONAL PARK

Je kent de Yosemite’s en Grand Canyon’s van deze wereld, maar ook langs Amerika’s oostkust vind je prachtige natuurgebieden. Het Acadia National Park is een van de bekendste onbekendste attracties. Volg de Loop Road en je krijgt direct de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten te zien: de hieraan gelegen Cadillac Mountain is de hoogste berg van de oostkust.


HOE ZIE IK AL DEZE HOOGTEPUNTEN?

Wil je niets van de Amerikaanse oostkust missen? Dan hebben we dé perfecte reis voor je: een trip langs de hoogtepunten van New England. En zo’n zelfstandige trip hoeft helemaal niet duur te zijn. Bezoek de website van TUI voor méér informatie over de lage prijzen.