Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 must do’s in Atlanta, Georgia

Atlanta
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om naar Amerika’s Diepe Zuiden te gaan? Sla dan deze onderschatte stad niet over!

[affiliate location=”atlanta4″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”atlanta4″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”atlanta4″ type=”ticketlinks”]

Bezoek de kantine van CNN

Het televisienetwerk CNN heeft haar hoofdkantoor in The A staan. Bepaalde delen daarvan zijn toegankelijk voor iedereen – rondleidingen achter de schermen zijn tegenover betaling mogelijk. Indrukwekkend is de ‘bedrijfskantine’: een verzameling van meer dan twintig restaurants, allemaal voor de verslaggevers.


Atlanta

Check de World Of Coca-Cola

Atlanta is het thuishonk van Coca-Cola. Sterker nog – het merk is hier zó sterk vertegenwoordigd dat er in het verleden iemand is opgepakt voor het dragen van een Pepsi-shirt (écht waar!). De World Of Coca-Cola is daarom een must-see, vooral voor grootverbruikers van de frisdrank.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Betuig je steun aan Dr. King

Martin Luther King Jr. vond zijn laatste rustplaats in Atlanta – hij ligt begraven op de Martin Luther King Jr. National Historic Site. Het park heeft een indrukwekkend museum met exposities over racisme en de apartheid. De Eternal Flame symboliseert King’s idealen.


Atlanta

Slenter door Downtown Atlanta

Waar de architectuur van zuidelijke steden als New Orleans een herkenbare, Franse invloed kent, is Atlanta hypermodern en op-en-top Amerikaans. De hoogste gebouwen staan in de wijk Downtown, het zakendistrict dat de kern van de stad vormt.


Verken de natuur

Even klaar met hoogbouw? Ga dan naar Tallulah Gorge: een kolossale kloof, gevormd door het water van de Tallulah River. Een andere optie zijn de Amicalola Falls: de grootste watervallen van het Amerikaanse zuiden. Beide attracties vind je op zo’n anderhalf uur rijden van ATL.

Naar Atlanta? Kijk dan hier voor reizen van verschillende organisaties!

[affiliate location=”atlanta4″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”atlanta4″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”atlanta4″ type=”ticketlinks”]