Canada Only

5 must-sees in Massachusetts die géén Boston heten

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

1. Plymouth

Plymouth is een populaire badplaats in de staat Massachusetts die door veel reizigers de stempel ‘historisch’ krijgt opgedrukt. Da’s logisch, want Plymouth is de stad waar het beroemde schip The Mayflower in 1620 arriveerde. Het begin van de Europese overheersing is her en der nog steeds terug te vinden in deze interessante stad.

2. Lowell

Lowell is de op vier na grootste stad in Massachusetts en ook hier vind je sporen van een interessante geschiedenis. De historie heeft hier, voor de verandering, niets met pelgrims te maken. Lowell speelde een cruciale rol tijdens de Amerikaanse Industriële Revolutie.

3. The Berkshires

Wie helemaal niet op zoek is naar steden, vindt geheid iets van zijn of haar gading in The Berkshires. Dit forse natuurgebied staat bol van de vredige, beboste heuvels met hier en daar een schilderachtig dorpje. Een garantie voor een leuke road trip!

4. Nantucket

Nantucket bestaat uit een aantal eilanden voor de kust van Massachusetts die met name in de zomer erg populair zijn. In juli en augustus vervijfvoudigd het aantal inwoners doordat de Amerikanen op het vasteland hier massaal vakantie vieren. En toegegeven: het zachte klimaat zorgt, in combinatie met de idyllische sfeer, voor een fraaie vakantiebestemming.

5. Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard is eveneens een populair eiland annex vakantieadres, ware het niet dat dit vooral geldt voor de meer bedeelde Amerikanen. Daar valt iets voor te zeggen, want Martha’s Vineyard lijkt nog het meeste op een real-life poppenkast. Onder meer oud-president Barack Obama noemde het eiland zijn favoriete vakantieadres.