Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 plaatsen in Arizona die zowel first-timers als gevorderde USA-reizigers NIET mogen missen

Monument Valley
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Arizona? Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan uitgestrekte natuurgebieden en waarschijnlijk aan iets met Canyon. Toch heeft de Grand Canyon State ook steden en plaatsen die zeker de moeite waard zijn. Déze, bijvoorbeeld.

Flagstaff

Flagstaff is mogelijk de bekendste stad in Arizona. Dat heeft in principe niet veel te maken met de omvang, maar wel met het feit dat dit de ideale uitvalsbasis is voor een bezoek aan de Grand Canyon.

Het is ergens wel zonde dat Flagstaff alleen daarom bekend staat. Het is namelijk zelf ook een interessante bestemming. Vanwege de Route 66, bijvoorbeeld. De daaraan gelegen Galaxy Diner is zo’n typisch overblijfsel uit de jaren vijftig.


Hopi Reservation

Van een plaats is bij het Hopi Reservation nauwelijks sprake. Wel is het mogelijk het bekendste indianenreservaat van de Amerika. Hier wonen de Pueblo-indianen, in opvallende mesa-woningen. Ze geven een beperkt aantal rondleidingen waarin je uitleg krijgt over hun cultuur een leefwijze. Een ongebruikelijke, maar indrukwekkende bestemming.


Lake Havasu City

Lake Havasu City is in het bezit van misschien wel de bizarste bezienswaardigheid van heel Amerika: de London Bridge. En het gaat hier niet om een replica. Het gaat hier om het originele exemplaar uit Londen. Lake Havasu City liet het gevaarte in delen verschepen, zodat het in Arizona kon functioneren als toeristische trekpleister. Daarin mistten ze één detail: in de woestijnstad Lake Havasu City lag helemaal geen water om de brug overheen te bouwen. Daarom is er voor het gemak ook maar even een kunstmatige rivier uit de grond gestampt. Alleen in Amerika!


Phoenix

Phoenix is, in tegenstelling tot bovenstaande steden, weer zo’n typisch Amerikaanse stad: een centrum vol hoogbouw met daaromheen verschillende woonwijken. Het grote verschil met de meeste van dit soort plaatsen is dat het hier vaak bloedheet is. En hoewel Phoenix niet beschikt over een ideaal klimaat voor sport, heeft de stad zo’n 230 golfcourses onder de gelederen. Een bestemming die een hele andere kant van Arizona laat zien.


Tucson

Ook Tucson lijkt geenszins op andere steden in Arizona. De stad heeft opvallend veel Spaanse invloeden. Wijken als El Presidio en Barrio doen meer aan Mexico en Europa denken. Bovenal is Tucson een echte museumstad. Fans hiervan voelen zich ongetwijfeld thuis in onder meer het Arizona State Museum of het Museum of Arizona.