Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 redenen om in de herfst naar Savannah te gaan

Savannah
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

New England is tijdens deze periode erg populair, maar ook Georgia mag er zijn.

1.    DE FESTIVALS

Festivals worden in de rest van het land veel gehouden in de zomermaanden, maar Savannah heeft ze bewaard voor de herfst. Shalom Y’all, het Savannah Film Festival, het Savannah Jazz Festival: bijna ieder weekend is er wel iets aan de gang.


2.    HET WEER

Sommige reizigers houden niet van het benauwde weer dat staten als Florida en Georgia in juli en augustus hebben. Voor hen is de maand oktober perfect. Het is er dan nog steeds warm, maar meer draaglijk – vooral tijdens het lopen door de charmante straten van Savannah.


3.    DE MARATHON

Fanatiek hardloper? Dat kun je ook doen langs de met Spaans mos bedekte gebouwen in Savannah. 7 november wordt namelijk de Rock ‘n Roll Savannah Marathon gehouden.


4.    DE SPOKEN

In Savannah staan nogal wat woningen, herbergen en restaurants met een behoorlijk creepy sfeer. Volgens de locals hebben alle gebouwen ten minste één spook in de kelder zitten. Rondom Halloween worden er meerdere ghost tours georganiseerd die langs de meest angstaanjagende plaatsen komen.


5.    HET OKTOBERFEST

Wiener Dog Races, braadworst proeven: op één of andere manier wordt het Duitse Oktoberfest in Savannah vrij groot aangepakt. De editie van dit jaar vindt plaats op 2 oktober.